Не їж з моєї тарілки, бо я тебе…
Уявімо, що ви живете у 12-13 ст., на Русі. Вас запросили на вечерю чи обід, проте за столом лише декілька тарілок, і ваш сусід їсть разом з вами з однієї посудини. Так було на Русі. Як вам таке? Часто виникали конфліктні ситуації з цього приводу. Кому сподобається, що їдять з його тарілки?!
Якщо ці слова викликали подив ,то це абсолютно нормальне явище, бо сучасна людина не уявляє свого життя без власного посуду. Ви маєте улюблену кружку, з якої щоранку п’єте каву або гарячий чай? Якщо ні, то зазирніть на"Posud:meister" посуда на Posud:meister.ua. Тут ви знайде те, що давно вже шукали.
Секрет ідеальних страв
Пательні, каструлі, столові прибори-це все такі прості речі, проте без них важко обійтись. Готувати смачні страви приємно в улюбленому посуді. Мабуть не секрет, що тільки якісний посуд слугуватиме вам довше і не завдасть шкоди вашому здоров’ю. Так само треба заварювати чай - у якісному чайнику, аби зберегти усі смакові властивості напою та аромат. Не вартує поспіхом купувати столові прибори аби-десь, ви можете обрати гарний посуд онлайн, "Posud:meister" вам у цьому допоможе.
ЯКІСНИЙ ПОСУД + ПРИГОТУВАННЯ З ЛЮБОВ’Ю = ІДЕАЛЬНІ СТРАВИ
Посуд може зашкодити вам? Тож яким має бути якісний посуд?
По-перше, безпечним. І це найголовніше, адже вживаючи їжу, приготовану у неякісному посуді, ми власноруч погіршуємо своє самопочуття.
Найчастіше у магазинах можна побачити пластмасовий посуд, він шкідливий ,проте користується популярністю серед народу. Можливо через необізнаність про цей матеріал та його властивості. У складі пластмасового посуду є бісфенол-А, меламін (викликає пухлини сечовидільної системи, захворювання легенів і травної системи, екзему, роздратування оболонок очей; діє на генному рівні), формальдегід (канцероген). Пластмасовий посуд абсолютно не підходить для розігрівання їжі. Також не варто зберігати жирні та гарячі страви у пластикових ємностях.
Емальований, чавунний та керамічний посуд є найбезпечнішими.
З чавуном більшість знайомі ще з дитинства. Цей посуд не боїться подряпин, досить легко миється ,проте піддається корозії ,то ж після миття не забувайте його витирати.
Готувати їжу в емальованому посуді досить складно. Ані подряпин, а ні тріщини на ньому не має бути. Тож треба бути вкрай обережним!
Кераміка не боїться різких перепадів температур. Керамічний посуд витримує високі та низькі температури. В ньому зручно зберігати їжу, його легко мити. Він ідеальний!