7 лютого 2002 року, четвер  №18 (2029) номер газеты в PDF-формате PDF новини в RSS-форматі RSS  | Facebook   |  Київ | Економіка | Суспільство | Дозвілля | Авто | Здоров'я | Технології | Транспорт
images
images
 Логотип видання 'Хрещатик'
громадський бюджет kyiv smart city
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
17:29 |  Із початку року поліція зафіксувала понад 7 тисяч звернень щодо домашнього насильства – Марина Хонда
images images images
16:01 |  «Тихий» концерт пройшов біля станції метро «Арсенальна»
images images images
15:49 |  26 травня відбудеться онлайн прес-брифінг Віталія Кличка
images images images
15:49 |  Сплатити за проїзд безготівково можна за допомогою е-квитка
images images images
15:25 |  Як часто варто регулювати розвал-сходження?
images images images
14:48 |  Від креатора до тренд-аналітика: у столичному університеті імені Бориса Грінченка представили нову магістерську програму
images images images
14:39 |  26 травня Київ розпочинає тестування співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ІФА-тестами
images images images
14:20 |  Віталій Кличко: «Київський метрополітен відновив роботу в звичайному режимі»
images images images
14:18 |  Розробники проєкту Генплану Києва запропонували створювати громадські центри на лівобережжі
images images images
13:59 |  Опубліковано регламент підготовки до відновлення освітнього процесу у закладах Києва
images images images
12:21 |  Говорити про відновлення дитячих секцій і таборів поки зарано, - Кличко
images images images
12:20 |  Кличко: Не робіть з ялівця слона! Каштани на Хрещатику будуть!
images images images
12:08 |  Мер Києва розповів, які послаблення обмежень відбудуться в столиці з 1 червня
images images images
12:07 |  Кличко: Коронавірус у Києві підтвердили у 29 людей. Серед них – троє медиків
images images images
11:10 |  Прес-брифінг Віталія Кличка щодо ситуації в Києві
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса
images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

Державні закупівлі
Бюджет міста Києва на 2019 рік
Бюджет міста Києва на 2020 рік
Контактний центр міста Києва - 1551
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    |    |    |    
images
полоса
images
images
СПОЖИВАЧ
images  
images
images
images
07/02/2002      надрукуватипрочитало 6438 человек  

images
Їсти заборонену американську курятину не страшніше, ніж... вітчизняну сардельку?
images
Для їдоків є дві новини. Почну з доброї: державний департамент ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України з січня нинішнього року заборонив імпортувати в Україну м’ясо птиці виробництва США через його небезпечність для здоров’я наших споживачів. Друга новина ще краща: вітчизняні виробники майже повністю наситили споживчий ринок столиці м’ясною і ковбасною продукцією. Чи варто дуже радіти з усього цього, я і намагалася розібратися.

“На таке м’ясо навіть муха не сяде”... Саме ці слова начебто сказав про “ніжки Буша” кілька років тому директор Українського державного науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації Михайло Мухаровський. Висловився він так ще тоді, коли імпортні курячі стегенця заповнювали прилавки, столики, кіоски і були присутні (смажені, копчені, тушковані) в кожному святковому меню.

Що ж сталося з таким популярним донедавна у нашого покупця м’ясистим продуктом? Чому ж заборонили його ввозити? А нічого не сталося. Як і раніше, птиці в Америці роблять щеплення з використанням вакцин, що містять живі культури вірусів. Годують тамтешніх курей недорогим кормом, можливо, з генетично зміненими організмами. Підгодовують антибіотиками й гормональними препаратами, щоб швидше набирали вагу й більшими виростали. Ну й обробляють тушки дезінфектантом трихлорфосфатом.

Тож нічого новенького з американською курятиною останнім часом не сталося. Просто наші чиновники з держдепартаменту ветеринарної медицини нарешті дізналися про все і навіть побачили на власні очі сам процес, відвідавши минулого року Сполучені Штати. Відтепер і нам з вами, дорогі їдоки, розповідають відкрито, що антибіотики в курячому м’ясі можуть викликати у людини алергічну реакцію, а також призвести до розвитку в нашому організмі бактерій, мікробів, стійких до дії антибіотиків.

До розряду неперевірених чуток (їх переказували вельми поважні персони) належить інформація про те, що “ніжки Буша” вирощують за такою технологією саме на експорт. Минулого року, за даними департаменту ветмедицини Міністерства аграрної політики України, до нас завезли 69 тисяч тонн імпортного м’яса птиці, понад 90 відсотків якого виробили в США. За повідомленнями, зокрема, такого авторитетного видання, як “Галицькі контракти”, київська фірма “Фалкон” певний час ще торгуватиме курячими стегенцями закордонного походження. Не пропадати ж добру!

М’ясо, на яке навіть муха не сяде (бо муха не дурна!), за словами експерта з УкрЦСМ, виявляється, може викликати таке неприємне захворювання, як діарея (розлад шлунка). До цього докопалися дослідники в Китаї, який ще раніше відмовився імпортувати м’ясо птиці, вироблене деякими американськими компаніями.

Подейкують, що завезену ще до заборони імпортну курятину перероблять на вітчизняних підприємствах і використають для виготовлення м’ясо-ковбасної продукції, найчастіше — сосисок...

За назвами виробників, котрі прагнуть закріпитися на столичному продовольчому ринку зі своїми товарами (сосисками, сардельками, ковбасою, рулетами, шинкою тощо), можна вивчати географію України. Мандрують вони до Києва тому, що рівень життя тут вищий, ніж в інших регіонах, як і середня зарплата киян.

М’яса і ковбаси продають у столиці щодоби понад 400 тонн. За словами начальника Головного Київського міського управління у справах захисту прав споживачів, депутата Київради Миколи Казакова, майже 50 відсотків перевіреної на міських ринках м’ясо-ковбасної продукції було забраковано. Найгірші справи (найбільше порушень прав споживачів) — на ринках “Десна” (Дніпровського), “Елерон” (Святошинського), “Троїцький” (Голосіївського району).

Експерти Головного управління з’ясували також, що ж саме кладуть у ковбасні вироби, аби здешевити їхнє виробництво і продати якнайвигідніше. Це — фосфатні, соєві домішки, ароматизатори (замість натуральних спецій), барвники. І воду доливають, щоб збільшилася вага готового виробу. Приставка до назви продукту “нова” “особлива”, “плюс” означає, що вологи в такій ковбасі понад 70 відсотків! Стандарт дозволяє 65. Вітчизняний виробник, як стверджують перевіряючі, відмовляється розкривати таємницю рецептури і технології виготовлення м’ясо-ковбасної продукції. Мовляв, то його, виробника, ноу-хау.

Один із останніх випадків такий. У магазині “Продукти” по вулиці Кіото, 1 споживачі придбали незадовільної якості ковбасу з сиром. Інспектори Головного управління поїхали туди й з’ясували, що продукт, вироблений начебто в Естонії, продавали без документів. Дата виготовлення також була невідома. Як цей товар потрапив у київську крамницю? Адже згідно з вимогами ветеринарної служби до імпорту в Україну вантажів, підконтрольних цій службі, забороняється ввезення в нашу країну імпортних сосисок та варених ковбас. Як кажуть, без коментарів.

Виробник (особливо підпільний) виготовляє м’ясо-ковбасну продукцію з чого хоче і як хоче. Торгівля (особливо стихійні базари) продає усе підряд. Невже таке можливе в нашому місті? Столиця як-не-як! Відповідальні особи вкотре звертаються до райдержадміністрацій, щоб не видавали наліво й направо дозволи на діяльність міні-цехів і приватних підприємств, а ще й на організацію торговищ. Можливо, місцевій владі й справді вдасться зупинити увесь той безлад, який прикривають гаслом підтримки вітчизняного виробника...

Галина РЕМІЗОВСЬКА “Хрещатик”
images
images
images
images
Статтi по темi:
images  
images
images
images
images
07/02/2002 | Купували ковбасу, видали чек на масло. Так торгівці приховують підпільний товар
images
images
07/02/2002 | Тушка, тушка, чого в тебе такі худі стегенця?. Як відрізнити наших курчат від штатівських
images

СПОЖИВАЧimages images
images
фото
За втрату багажу відповідає авіакомпанія

Останнім часом почастішали скарги від пасажирів на крадіжки речей з багажу в українських аеропортах. З валіз туристів зникають дорогі речі. Ми запитали у юристів, хто має відповідати за втрату багажу і як повернути майно...   дізнатися більше images



РЕЛІГІЯimages images
images
фото
Коли людина молиться, то біси ридають від горя

З прадавніх часів вважалося, що поряд з людьми живуть невидимі «ефірні» істоти, які через низьку щільність є незримими тінями. І це не міф, а реальність. Сучасні прилади зареєстрували цих невидимок в інфрачервоній і ультрафіолетовій частинах спектру. Учені на підставі досліджень зробили висновок, що енергетичні істоти мають природу, аналогічну кульовій блискавці, але поводяться, як розумні створіння, що вкотре підтверджує правильність Біблійських істин...   дізнатися більше images
images
images

images
© газета "Хрещатик", "Хрещатик.Київ"
У разi використання матерiалiв
гіперпосилання на kreschatic.kiev.ua обов'язкове.
Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
| | | | | | | |