images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
10:40 |  Реновація промислової території Печерська та будівництва школи на 990 місць
images images images
17:22 |  До Великодня окремі категорії соціально незахищених киян отримають матеріальну допомогу - Марина Хонда
images images images
17:10 |  Київ ділиться з українськими містами досвідом впровадження інноваційних сервісів
images images images
16:23 |  Віталій Кличко: «Новий дорожній сезон у столиці буде насиченим»
images images images
14:18 |  Презентація системи харчування у рамках проекту «Мультипрофільне харчування у закладах освіти»
images images images
11:40 |  Напередодні Великодня у столиці пройдуть традиційні сільськогосподарські ярмарки
images images images
11:38 |  У Києві тривають сезонні ярмарки
images images images
10:35 |  15 найкращих вчителів Києва нагороджено премією міського голови
images images images
09:41 |  МІФИ про НАТО
images images images
09:37 |  Завдання міської влади у ситуації з СК «Восход» – зберегти інтереси громадян»
images images images
17:39 |  Засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості
images images images
16:18 |  До роковин Чорнобильської трагедії житло від Києва отримали 8 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС
images images images
14:04 |  У столиці розпочали гідравлічні випробування тепломереж для зниження аварійності під час запуску наступного опалювального сезону
images images images
22:03 |  Потреби людей з інвалідністю та маломобільних груп населення буде враховано під час ремонтів та реконструкцій у столиці - Марина Хонда
images images images
15:33 |  25 квітня на Співочому полі відкриється щорічна виставка тюльпанів «Казки світу»
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса
images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

Державні закупівлі
Бюджет міста Києва на 2019 рік Контактний центр міста Києва - 1551
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    |    |    
виходить щодня                                 images 18 червня 2002 року, вiвторок  №87 (2098) images
images
полоса
images
images
СПОЖИВАЧ
images  
images
images
images
18/06/2002      надрукуватипрочитало 5383 человек  

images
Торт, і тільки для вас, створять кондитери комбінату “Нивки”
images

”Яка краса! Невже це можна їсти?” — міркувала я, роздивляючись біло-рожеві шедеври кондитерської майстерності на вітрині відділу замовлень виробничо-кондитерського комбінату “Нивки”. Працівники відділу, певно, звикли до захоплених вигуків клієнтів. Кожний із виставлених зразків може прикрасити найвишуканіший стіл. А от їсти вітринні муляжі з білкового крему на картонній основі все ж таки не варто. Справжні торти виготовляють зовсім поряд, у кондитерському цеху.

Валентина Абрамова, начальник цього підрозділу комбінату “Нивки”, порівняла таке солодке виробництво з... оборонним підприємством. По-перше, в цеху правила такі ж суворі: закладати продуктів у виріб дозволяється рівно стільки, скільки передбачає рецептура, не більше й не менше. Цукровий сироп з дня у день повинен мати однаковий смак. Кожен “Празький” або “Київський” має важити рівно кілограм (або 500, або 300 грамів). Крему певного виду й кольору для кожного виду продукції зважують певну кількість грамів.

За кілька тренувань, як запевнила пані Валентина, навіть мене, кореспондента, можна було б навчити елементарних операцій: зважити шматок бісквітної заготовки (або пісочної) і 200 грамів масляного крему. Просто? Так, нескладно. Але якщо моя рука і око схибнеться, то я стану порушником технологічної дисципліни. І підведу свою команду, тобто всю зміну, майже 50 працівників.

Кожен з них відповідає за кінцевий результат. Такі суворі правила в кондитерському цеху, виявляється, виправдані: торти, тістечка, рулети, кекси, печиво — понад 300 найменувань продукції — доставляють у різні кінці Києва і найближчого передмістя. Більш як за три роки “Нивки” завоювали престижне місце на ринку, їх знають партнери по бізнесу, їм довіряють споживачі. Тому суворі порядки, що нагадують Валентині Миколаївні оборонне підприємство, цілком виправдані. Бактеріологічна та фізико-хімічна лабораторії контролюють якість сировини, що надходить, і готової продукції. Тож довіряти “Нивкам” можна. Начальник кондитерського цеху навіть уявити боїться, що станеться, коли хтось із кондитерів порушить технологію і в продаж надійде недоброякісний виріб. “Однією партією торта “Київ” можна отруїти чи не половину міста Києва” — таку ситуацію пані Валентина може уявити хіба що як нічний кошмар.

Збити міксером 200-грамову пачку вершкового масла на власній кухні — це зовсім не те, що виготовити 50—60 літрів масляного крему для виробів, які виготовляє одна зміна кондитерів. Майже тонну різноманітних продуктів пропускає через свої руки майстер, який працює в цеху. Більшість із них — представниці слабкої статі. Тож рожеві трояндочки, завитки й вензелі даються нелегко. Робота кондитера — це насамперед важка фізична праця.

Ну а політ фантазії... Кілька годин вистоявши над “Весільним” чи “Святковим” тортом (саме вистоявши, тому що оформлювати сидячи можна хіба що виріб на підставці, дво-триярусний), майстер знає напевне, що вся ця краса “піде під ніж” і за 15 хвилин витвору кулінарного мистецтва не стане — його з’їдять. Втішає одне: захоплені погляди присутніх, коли на стіл ставлять “Кошик”, “Серце”, “Ананасовий”, “Лоліту”, “Соняшник”.

Торти з такими привабливими назвами, між іншим, належать до різних груп продукції. На виробничо-кондитерському комбінаті “Нивки” виготовляють традиційні (“Київський”, “Шоколадно-горіховий”, “Літо”, “Лоліта”, “Київ”, “Соняшник”, “Святковий”, “Курага”); торти “Люкс”, тобто порційні (“Європа”, “Сирний з абрикосами”, “Столичний”, “Вишневий”, “Відень”, “Празький”, “Капучино”, “Ананасовий”); оригінальні до урочистих подій (вже згадані “Кошик”, “Серце”, “Святковий”, “Весільний”, “Дитячий”).

Особлива гордість кондитерського цеху — торти елітні “Шварцвальдський”, “Лимонний з полуницями”, “Грушевий зі збитими вершками”, “Кавовий”, “Англійський”, “Сирний зі свіжими фруктами” та інші — про кожний з таких виробів можна сказати, що цей торт тільки один і тільки для вас. Замовник може не сумніватися, що для виготовлення єдиного (а не партії 20—30 штук) виробу підприємство замовляє певні продукти. Звичайно, “Ананасовий”, виготовлений для вас, за рецептурою і смаком не повинен відрізнятися від “Ананасового”, зробленого для іншого замовника. Лише зовні ці торти можуть відрізнятися один від одного. А від решти — виробів неелітної групи — їх відрізняє термін реалізації (36 годин замість 120) і те, що до такої продукції не додають жодних консервантів.

У кожного кондитера — свої трояндочки й листочки, не схожі на зроблені іншим. Поставте поруч двох спеціалістів 5-го розряду, і вони по-різному викладуть завитки й загнуть пелюстки з крему. Тому що у кожного — свій почерк, пояснила Валентина Абрамова. Почерк же у людини змінюється навіть від настрою. Як на мене, кожний кондитерський виріб на вітрині під вивіскою виробничого комбінату “Нивки” відрізняється від іншого. Тому що оформлений вручну.

Трапляється, що замовник, дивлячись на зразки, хоче поєднати в одному кулінарному витворі найкраще, на його думку, запозичене у кількох виробів. Скажімо, щоб було три яруси, червоного, жовтого й зеленого кольору. І щоб на зеленому тлі, начебто на травичці, сиділи звірята з шоколаду й росли квіти з крему. Доводиться пояснювати, сказала Валентина Миколаївна, що на зеленому кремі губляться листочки. Досягти консенсусу все ж таки вдається. Певно, це — одна з причин, чому “Нивки” мають багато постійних замовників. І фізичних осіб, тобто городян, і юридичних — підприємств, фірм, установ.

Скільки ж коштують ці кондитерські шедеври? Наприклад, традиційні торти — 10 гривень за кілограм, оригінальні — від 13 до 25 (залежно від складності). Втім, усі подробиці можна дізнатися за телефонами: 442-87-49; 442-82-47; 239-21-06. Або за адресою: Київ, вулиця Кулібіна, 11, виробничо-кондитерський комбінат “Нивки”,

Галина РЕМІЗОВСЬКА “Хрещатик”
images
images
images
images
Статтi по темi:
images  
images
images
images

СПОЖИВАЧimages images
images
фото
За втрату багажу відповідає авіакомпанія

Останнім часом почастішали скарги від пасажирів на крадіжки речей з багажу в українських аеропортах. З валіз туристів зникають дорогі речі. Ми запитали у юристів, хто має відповідати за втрату багажу і як повернути майно...   дізнатися більше images



РЕЛІГІЯimages images
images
фото
Коли людина молиться, то біси ридають від горя

З прадавніх часів вважалося, що поряд з людьми живуть невидимі «ефірні» істоти, які через низьку щільність є незримими тінями. І це не міф, а реальність. Сучасні прилади зареєстрували цих невидимок в інфрачервоній і ультрафіолетовій частинах спектру. Учені на підставі досліджень зробили висновок, що енергетичні істоти мають природу, аналогічну кульовій блискавці, але поводяться, як розумні створіння, що вкотре підтверджує правильність Біблійських істин...   дізнатися більше images
images
images


images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100



: 0.3757 sec