Логотип видання 'Хрещатик'

images
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама  | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
images
Новини
  images
8 вересня 2010 року, середа  №128 (3759) номер газеты в PDF-формате PDF новини в RSS-форматі RSS   |    |    |    |    |    |    |    |    
images
полоса
images
images
Різне
images  
images
images
images
08/09/2010      надрукуватипрочитало 5555 человек  

images
Гарбуз — аптека в мініатюрі Прожити довго і без хвороб допоможе корисний овоч
images

Відновити клітини свого організму цілком реально і без допомоги хімічних препаратів. Достатньо регулярно вживати звичайний гарбуз. Учені стверджують, що серед дарів природи він є найкориснішим для людини. Тож саме тепер настала пора подбати про свій організм, адже розпочався сезон гарбузів, який триватиме до січня.

Формула оздоровлення дуже проста, запевняють фахівці. Досить бути уважним до свого організму, тобто прислухатися до нього щодня. І зробити це може кожен попри вік. Щоб дожити до ста років без склерозу, переродження печінки і бути значно молодшим за свій вік, треба вживати гарбуз. Без перебільшення він є справжньою аптекою в мініатюрі.

Гарбуз — комора вітамінів


Споконвіку в природній медицині використовували гарбуз. Особливо корінець, колюче бадилля, квіти і, звісно ж, плід. Адже його м’якоть дуже багата на пектин, а каротину містить більше, ніж морква. Багато в гарбузі й сахарози — до 14 %, великий набір вітамінів С, В, РР, F, а також мінеральних речовин: калію, кальцію, магнію, міді, заліза.

Гарбузи будь-якої форми, кольору та відтінку можуть зберігатися протягом зими. Під час гарбузового сезону (серпень — січень) варто приділити увагу профілактиці хвороб. Гарбузова дієта дає чудовий результат при серцево-судинних недугах, порушеннях обміну речовин, особливо ожирінні. При набряках діє як сечогінний засіб.

М’якоть гарбуза можна використовувати у вигляді компресу як протизапальний засіб при опіках, екземі, а також нудоті. Гарбузове насіння виводить з організму глисти. Для лікування нирок і сечового міхура в народній медицині робили “молоко” з висушеного насіння гарбуза та конопель, рівні частини яких розтирали до порошкоподібного стану і додавали потрібну кількість води: три склянки на дві склянки білого порошку. Саме молоко вичавлювали з утвореної маси, підсолоджували медом, пили протягом дня, вживали разом з несолоною гречаною кашею. Відвари з жовтогарячих квітів гарбуза запобігають застою жовчі, поліпшують роботу печінки.

Гарбузове стебло (свіже або ж висушене) знімає запалення. Якщо непокоїть біль у суглобах, кистях, потрібно робити ванночки з відвару гарбузового стебла. Допомагає він і при відкладенні солей, алергії. А молоді паростки гарбуза, очищені й відварені у підсоленій воді, нагадують спаржу і дуже смачні з м’ясом та рибою.

Хвостик гарбузовий також стане у пригоді. Відвар з нього допомагає подолати зубний біль, отит, ним можна полоскати носоглотку.

Не лише корисно, а й смачно


Немолодим людям гарбуз особливо корисний. Адже він поліпшує моторну функцію кишечника, коли його споживати в сирому вигляді, а також сприяє виведенню з організму холестерину. Тим, хто переніс хворобу Боткіна, гарбуз потрібний для швидкого відновлення антитоксичної функції печінки. Півсклянки гарбузового соку перед сном заспокоїть нервову систему. Гарбузова каша корисна при кишкових недугах, регулює кислотність. Цю страву ліпше готувати з пшоном, що містить калій, потрібний для серцевого м’яза.

Страви з гарбуза


Каша: порізати гарбуз, додати промите у воді пшоно і залити водою. Варити до густоти, додати кип’яченого молока. Страву для лікування не присмачують вершковим маслом, сіллю та цукром.

Деруни: натерти сирий гарбуз, картоплю, додати два яйця, сіль, ложку борошна. Добре вимішати та підсмажити. До столу подавати зі сметаною.


Запіканка: потушкувати дрібні шматочки гарбуза в невеликій кількості води, доки розм’якнуть до стану пюре. Додати цукор, жовток, подрібнені горіхи, сухарі, корицю. Масу вимішати й заправити збитим білком. Вилити у форму, змащену вершковим маслом, і випікати в духовці 10—15 хвилин.

 

Галина ПОРТНЯГІНА “Хрещатик”
images
images
images
images
Статтi по темi:
images  
images
images
images

СПОЖИВАЧimages images
images
фото
За втрату багажу відповідає авіакомпанія

Останнім часом почастішали скарги від пасажирів на крадіжки речей з багажу в українських аеропортах. З валіз туристів зникають дорогі речі. Ми запитали у юристів, хто має відповідати за втрату багажу і як повернути майно...   дізнатися більше images



РЕЛІГІЯimages images
images
фото
Коли людина молиться, то біси ридають від горя

З прадавніх часів вважалося, що поряд з людьми живуть невидимі «ефірні» істоти, які через низьку щільність є незримими тінями. І це не міф, а реальність. Сучасні прилади зареєстрували цих невидимок в інфрачервоній і ультрафіолетовій частинах спектру. Учені на підставі досліджень зробили висновок, що енергетичні істоти мають природу, аналогічну кульовій блискавці, але поводяться, як розумні створіння, що вкотре підтверджує правильність Біблійських істин...   дізнатися більше images
images
images

images
© газета "Хрещатик", "Хрещатик.Київ"
У разi використання матерiалiв
гіперпосилання на kreschatic.kiev.ua обов'язкове.
Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
| | | | | | | |