Логотип видання 'Хрещатик'

images
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама  | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
images
Новини
  images
3 серпня 2012 року, п'ятниця  №104 (4124) номер газеты в PDF-формате PDF новини в RSS-форматі RSS   |    |    |    |    |    |    |    
images
полоса
images
images
Мегаполіс
images  
images
images
images
03/08/2012      надрукуватипрочитало 2544 человек  

images
Священне таїнство молитви
images

Молитва — це наше звернення до Бога. Без неї, як без радіосигналу, не можна встановити зв’язок. Й по милості Своїй, Господь чує нашу молитву, якщо ми, звичайно, маємо віру. Тільки по маловір’ю може здаватися, що Господь не допомагає; кожна мить нашого життя наповнена Його піклуванням про наше спасіння. Просто ми не вміємо співвідносити волю свою з волею Божою: просимо волі Божої, а хочемо своєї.


Ми не повинні забувати, що ангели спонукають нас до молитви та стоять з нами на ній, разом радіючи й молячись про нас. А якщо ми недбайливі та приймаємо гріховні помисли, то тим самим ображаємо ангелів. Бо в той час, як вони стільки подвизаються за нас, ми лінуємося просити Бога за самих себе. А ще гірше: нехтуючи служінням Богу та як би відвертаючись від їх Владики, ми ведемо уявну бесіду з нечистими бісами.(Ніл Сін.).


“Коли молишся,— сказав Христос,— не будь, як лицеміри, які люблять в синагогах та на перехрестях, зупиняючись, молитися, щоб здатися правильними перед людьми. Істинно кажу вам, що вони вже отримують нагороду свою”, якщо бажають, шукаючи похвали від людей, ті не отримають милості від Бога: вони її не шукають або втрачають її за своє марнославство. “Ти ж, коли молишся, увійди до кімнати своєї, зачини двері, помолись Отцю твоєму, потай, й Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно” — за цю таємну смиренну молитву, так само як й за суспільну, чинену також з чистим наміром, з благоговінням, без марнославства.


Моліться не для того, щоб сповістити Бога про свої потреби, але щоб через невпинне благання з’єднатися з Ним, змиритися перед Ним, згадати гріхи свої, “бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше прохання вашого”.


Досконала та правильна молитва є та, слова якої доходять до свідомості та почуттів; для цього необхідна увага. Не давай думкам відхилятися вбік; повертай їх знову й знову. Той, у кого воля та молитва не згодні з волею Божою, зустріне перешкоду в своїх починаннях та буде знову й знову потрапляти у ворожі пастки.


Молитва буде нечистою, якщо, коли молишся, осуджує у чомусь іншого. Молячись, слід засуджувати тільки самого себе. Твоя молитва без самоосуду марна, так само, як марна молитва при засудженні іншого.


Бог не вимагає від стоячого на молитві, красномовства та вправного складання слів, але тільки сердечної теплоти й старанності. Найкрасномовнішою є та молитва, в якій просто, від серця викладається нужда перед велелюбним Богом (Прот. П. Соколов). Саме тому молитви наші здебільшого бувають не почуті, або, як кажуть, не доходять до Бога, тому що вони не доходять й до нас самих,— не виходять з нашої душі, з нашого серця (свящ. А. Щукін).


Віра є ключ до виконання молитви. Де її немає, там молитва безуспішна. Отже, якщо твої молитви залишаються іноді марними, дивись, перш за все, чи маєш ти віру? (Прот. П. Соколов). А найголовніше — це просити у Бога не того, чого ми бажаємо, а того, що Він бажає, тому що це є найпевніший засіб отримати саме те, що потрібніше нам.

 

Інформацію надано Синодальним відділом Української православної церкви
images
images
images
images
Статтi по темi:
images  
images
images
images
images
03/08/2012 | Школа, що відкрита для Сходу та Заходу.
images
images
03/08/2012 | Новини районів.
images

СПОЖИВАЧimages images
images
фото
За втрату багажу відповідає авіакомпанія

Останнім часом почастішали скарги від пасажирів на крадіжки речей з багажу в українських аеропортах. З валіз туристів зникають дорогі речі. Ми запитали у юристів, хто має відповідати за втрату багажу і як повернути майно...   дізнатися більше images



РЕЛІГІЯimages images
images
фото
Коли людина молиться, то біси ридають від горя

З прадавніх часів вважалося, що поряд з людьми живуть невидимі «ефірні» істоти, які через низьку щільність є незримими тінями. І це не міф, а реальність. Сучасні прилади зареєстрували цих невидимок в інфрачервоній і ультрафіолетовій частинах спектру. Учені на підставі досліджень зробили висновок, що енергетичні істоти мають природу, аналогічну кульовій блискавці, але поводяться, як розумні створіння, що вкотре підтверджує правильність Біблійських істин...   дізнатися більше images
images
images

images
© газета "Хрещатик", "Хрещатик.Київ"
У разi використання матерiалiв
гіперпосилання на kreschatic.kiev.ua обов'язкове.
Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
| | | | | | | |



Fatal error: Class 'SAPE_client' not found in /spacenew/www/kreschatic.kiev.ua/index.php on line 211