images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
22:00 |  Улюблений багатьма напій допомагає швидко схуднути
images images images
20:00 |  Що робити, коли болить зуб: прості методи
images images images
18:00 |  Завершується прийом документів на присудження премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові міста
images images images
16:00 |  Для киянок влаштують безкоштовну виставку фіалок
images images images
14:00 |  Київ поступово відмовиться від використання хлору для знезараження питної води
images images images
12:00 |  Столичні бодібілдери готуються до Чемпіонату Європи
images images images
10:00 |  У столиці презентували новий інноваційний безкоштовний ресурс для опанування англійської мови
images images images
08:00 |  Столичні аудитори виявили низку недоліків у роботі КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)"
images images images
06:00 |  Медики назвали можливі симптоми гіпертонічного кризу, які повинна знати кожна людина
images images images
03:00 |  Вартість борщу наближається до 100 гривень за каструлю
images images images
01:00 |  Медики розповіли, як колір очей впливає на схильність до певних хвороб
images images images
22:00 |  Штучний інтелект навчився пророкувати проблеми з серцем, скануючи сітківку
images images images
20:00 |  Труханів острів отримає нове життя через конкурс
images images images
18:00 |  Із 22 лютого низка міських електропоїздів не курсуватиме з технічних причин
images images images
16:00 |  У "Київенерго" - переоблік. На мільярди
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 4 ciчня 2017 року, середа  №1 (4914) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 9538 чoловік   

полоса
   

полоса
СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМАimages images

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
03:00 | В Британії віднайшли боксерські "рукавички" часів Римської Імперії.
images
images
22:00 | Активність Сонця різко падає - астрономи .
images
images
22:00 | Вічно молоді: вчені винайшли спосіб боротьби зі старінням.
images
images
03:00 | У Великобританії побилися коти прем'єр-міністра та міністра закордонних справ .
images
images
01:00 | Як тварини бачать уночі.
images
images
18:00 | 5 порад, як зберегти романтику у відносинах.
images
images
01:00 | У Львові бабачиха напророкувала ранню весну.
images
images
01:00 | Американські вчені знайшли найщільнішу суперземлю.
images
images
01:00 | Японці придумали, як можна взяти людину напрокат.
images
images
03:00 | Найбагатші люди планети зазнали небувалих збитків.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 0.4497 sec