images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
22:00 |  Космічний "монстр": вчені знайшли чорну діру, яка надзвичайно швидко росте
images images images
20:00 |  На Контрактовій площі пройде великий сирний ярмарок з дегустаціями
images images images
18:00 |  У Києві з’явиться 10 інклюзивних центрів для дітей
images images images
16:00 |  Гроші люблять рахунок: як контролюють використання бюджетних коштів
images images images
14:00 |  День Європи по-київськи (програма)
images images images
12:00 |  У третю неділю травня Київ вшановуватиме пам’ять жертв політичних репресій
images images images
10:00 |  У столиці стартує XVІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики
images images images
08:00 |  У Києві презентували проект будівництва Центру захисту тварин
images images images
06:00 |  Триває громадське обговорення проекту розпорядження щодо зміни тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва
images images images
03:00 |  Українців попередили про шквали і грози
images images images
01:00 |  Відомий вчений розповів, чому завжди вимикає свій смартфон о 22 годині
images images images
22:00 |  Науковці показали, як виглядає клітина раку
images images images
20:00 |  День Києва та День столиці об’єднають в одне свято
images images images
18:00 |  У Києві відбудеться Кубок Відкриття сезону-2018 на столичному велотреку
images images images
16:00 |  Київенерго: субсидії на тепло боржникам не нададуть
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 вересня 2017 року, вiвторок  №95 (5008) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 11231 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
22:00 | Космічний "монстр": вчені знайшли чорну діру, яка надзвичайно швидко росте.
images
images
01:00 | Відомий вчений розповів, чому завжди вимикає свій смартфон о 22 годині.
images
images
22:00 | Науковці показали, як виглядає клітина раку.
images
images
01:00 | Вогонь і лід: науковці дізналися, що розташовано у "серці" Чумацького Шляху.
images
images
22:00 | До Землі наближається "блукаючий" астероїд.
images
images
22:00 | Доведено, що Ейнштейн сильно помилявся.
images
images
01:00 | Які смартфони найчастіше виявляються підробкою.
images
images
01:00 | Посмішка на фотографії робить людину старшою: дослідження.
images
images
01:00 | Місія на Марс: NASA отримало перші сигнали.
images
images
22:00 | Вчені назвали явище, яке більше шкодить здоров'ю, ніж куріння.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 1.4748 sec