В Києві затримали адвоката-шахрая, який незаконно вимагав 10 тисяч доларів у клієнта

У столиці правоохоронці виявили адвоката-шахрая, який спробував незаконно отримати фінансову вигоду, обіцяючи позитивний вирок у судовому розгляді
10 000 доларів США, які адвокат просив нібито для позитивного рішення у справі, насправді мав намір лишити собі. Фото - kyiv.npu.gov.ua

Замість цього йому загрожує до восьми років за ґратами, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва.

Печерське управління поліції під керівництвом Печерської окружної прокуратури документувало злочинну діяльність цього адвоката. Все почалося з того, що до нього звернувся знайомий для консультації з питань судової стратегії в справі за позовом дружини про усунення осіб від права спадкування. Адвокат отримав всю необхідну інформацію щодо справи, яка розглядалася у Голосіївському районному суді міста Києва. Та, замість надання легальної поради, вирішив переконати клієнта підкупити суддю.

За 10 тисяч доларів США, він обіцяв допомогти у вирішенні справи на користь свого знайомого. Проте, весь цей план виявився обманом, а гроші він мав намір зберегти для себе.

Під час передачі грошей, столичні правоохоронці здійснили затримання цього афериста, який народився в Черкаській області у 1978 році, відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фото – kyiv.npu.gov.ua

Зараз його підозрюють у вчиненні кримінальних діянь, передбачених законом, зокрема шахрайство великих розмірів і надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі з можливістю конфіскації майна.

Крім того, слідчі вже подали клопотання до суду про тримання під вартою цього підозрюваного. Розслідування продовжується.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали групу злочинців, що вимагала криптовалюту

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version