В Києві почала роботу Координаційна рада з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

Згідно відповідного указу, було затверджено склад та статут цього постійно діючого консультативно-дорадчого органу, який буде брати участь у оцінці ефективності державної політики з утвердження української національної та громадянської ідентичності в Києві
Координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності очолила Олена Говорова. Фото - Київська міська рада

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, очільницею Ради стала заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, Олена Говорова.

Координаційна рада буде активно взаємодіяти у підготовці, обговоренні та внесенні пропозицій, висновків та рекомендацій до місцевих та регіональних програм з утвердження української національної та громадянської ідентичності. Також буде проводити аналіз ситуації та визначати причини проблем у цій сфері, надаючи пропозиції для їх вирішення та вдосконалення державної політики.

За організаційно-методичне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення Ради буде відповідати Департамент молоді та спорту КМДА. За словами директорки цього департаменту Юлії Хан, утвердження української ідентичності є ключовим елементом національної безпеки. Вона підкреслила, що формування української ідентичності включає різноманітні аспекти, такі як національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання, громадянська освіта та інші. Хан також наголосила на важливості особистої волі та свідомого вибору в цьому процесі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві створено Департамент із питань запобігання та виявлення корупції

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version