«Київгума» продавала Росії засоби тактичної медицини: в СБУ розкрили деталі

В Україні викрили компанію, яка під час повномасштабної російської агресії поставляла до Росії засоби тактичної медицини. В кінцевому рахунку ці засоби отримували російські військові, які вели бойові дії проти ЗСУ.
Фото - liga.net

Як пише «Хрещатик», про це йдеться в матеріалі СБУ в ТГ-каналі.

Так, за наявною інформацією, яку оприлюднили ЗМІ України, річ йде про компанію «Київгума».

За інформацією джерела РБК-Україна у правоохоронних органах, йдеться про компанію “Київгума”.

При цьому в Службі безпеки України уточнили, що продукція була поставлена в РФ через одну з європейських країн. Там власник компанії створив підконтрольну фірму, яка замовляла товар для продажу в Європейському Союзі. Проте після отримання товарів їх відправляли до РФ.

Вже на території країни-агресора РФ такі засоби тактичної медицини передавали підсанкційним компаніям, які постачають військам РФ амуніцію.

В СБУ додали:

Надалі така продукція надходила до індивідуальних аптечок російських військових, які воюють проти Сил оборони України, а також в військові госпіталі у тимчасово окупованих регіонах нашої країни.

Матеріали справи говорять про те, що протягом 2022-2023 років компанія направила до РФ декілька партій тактичних Джгутів та бинтів власного виробництва. Їх загальна вартість досягає сорока мільйонів гривень. Сам же власник компанії для маскування такої торгівлі з Росією займався розкручуванням свого власного іміджу як волонтера, заявляючи про передачу медичних засобів ЗСУ.

Зловмиснику вже повідомили про підозру. Тепер йому зашгрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що військові РФ саботують і тікають з окопів.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version