Поселив окупантів у власному будинку на Київщині, а потім втік до Росії: СБУ оголосила в розшук Петра Симоненка

Служба безпеки оголосила в розшук Петра Симоненка, народного депутата шостого скликання та лідера забороненої Компартії України
СБУ оголосила у розшук Петра Симоненка, який хлібом-сіллю зустрічав окупантів на Київщині. Фото - vechirniy.kyiv.ua

Як повідомляє «Kreschatic», його ім’я з’явилося у базі розшуку осіб, які ухиляються від владних органів, після того, як він зник 19 серпня 2023 року. Зазначається, що йому висуваються звинувачення у закликах до захоплення державної влади (згідно зі статтею 109 Кримінального кодексу) та ухиленні від органів досудового розслідування.

Раніше СБУ зібрала доказову базу стосовно Симоненка, який підтримав збройну агресію Росії, і повідомила йому про підозру у відсутність. За даними слідства, колишній лідер КПУ перебував разом із сім’єю в захопленому росіянами селищі Березівка, розташованому під Макаровим у Бучанському районі під час окупації Київщини.

Фото росЗМІ

Симоненко звернувся до вищого військово-політичного керівництва Росії для своєї “евакуації” до РФ. Для цього спецзагін з РФ прибув до Березівки, який екснардеп особисто зустрів і поселив у власному будинку. Потім його з родиною доставили до Білорусі, а звідти він переїхав до Росії, де розпочав активну кампанію на підтримку агресивної політики Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві минулого тижня було затримано більше чотирьох десятків зловмисників, що перебували в розшуку

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version