В Києві хочуть затвердити нові правила утримання домашніх тварин: для чого це потрібно і як долучитися до ініціативи

Жителів Києва запрошують приєднатися до розробки оновлених норм утримання домашніх тварин. Зокрема, киян закликають прийняти участь у формуванні нових Правил утримання собак та котів у місті
Киян запрошують долучитися до розробки оновлених правил утримання домашніх тварин. Фото - life.pravda.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, новий документ планується затвердити на заміну діючим правилам, які були затверджені майже 17 років тому. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів під час зустрічі із представниками зоозахисних організацій, що відбулася в КМДА.

Чинні правила утримання домашніх тварин були прийняті в далекому 2007 році, а останні зміни до них внесені сім років тому. За цей період документ морально застарів і, крім того, за багатьма пунктами відстає від відповідних норм національного законодавства. Наша мета – розробити європейські стандарти, що відповідають сучасним вимогам.

– заявив Володимир Прокопів.

Фото – kyivcity.gov.ua

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, в існуючих правилах відсутні такі важливі аспекти, як:

  • обов’язок забезпечити наявність на домашніх тваринах нашийників з ідентифікуючими позначками та повідків для прогулянок собак, а також намордників на собаках порід, що включені до переліку небезпечних;
  • заборона жебракування з тваринами;
  • заборона залишати тварину в закритому салоні автомобіля за відсутності людини при температурі повітря більше +20°С та менше +5°С і таке інше.

Ми закликаємо киян активно брати участь у розробці нових норм, адже вони створюються для зручного співіснування людей і тварин у місті. Ми відкриті для пропозицій, які кожен може надіслати нам через спеціальну форму, а представників зоозахисних організацій запрошуємо долучитися до робочої групи, яку ми формуємо на базі Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

– зазначив Олександр Возний.

Крім працівників Департаменту та захисників тварин, до робочої групи включаться представники комунального підприємства “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” і депутати Київської міської ради.

Для того, щоб долучитися до робочої групи, необхідно надіслати письмову заяву в довільній формі на електронну адресу ecology@kyivcity.gov.ua з темою листа «Правила утримання домашніх тварин» до 7 лютого 2024 року включно.

Киян закликають залишати свої пропозиції до правил, заповнивши форму за посиланням: https://e.surl.li/qhsqod.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайські виробники ліків знищують рідких тварин, та використовують їх як інгредієнти своєї продукції

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version