Вкрали 121 мільйон гривень на дорожніх ремонтах: в Києві судитимуть працівників Служби автомобільних доріг

На лаві підсудних опинились підрядники та працівники Служби автомобільних доріг Київської та Житомирської областей
Підрядники та працівники Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях заволоділи понад 121 млн гривень на ремонтах доріг. Фото – Київська міська прокуратура

Як повідомляє «Kreschatic», під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури до суду передано обвинувальні акти щодо представників підрядних підприємств та співробітників Служби автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях. Їх звинувачують у незаконному привласненні бюджетних коштів на загальну суму понад 121 мільйон гривень під час виконання ремонтних робіт на дорогах.

Як повідомили в прокуратурі, двоє представників підрядних компаній, провідний інженер Служби автомобільних доріг Житомирської області та провідний інженер Київської області звинувачуються у заволодінні бюджетними коштами за попередньою змовою групи осіб у особливо великих розмірах та у внесенні завідомо неправдивих даних до офіційних документів.

Справи стосуються ремонтів трьох ділянок доріг:

  • Житомирська область, дорога М-21 (Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський через Вінницю). Представники підрядної компанії, у змові з провідним інженером Служби автомобільних доріг у Житомирській області, внесли неправдиві дані до актів виконаних робіт, знаючи про неякісне виконання ремонту. Таким чином, вони заволоділи понад 24 мільйони гривень.
  • Житомирська область, дорога М-21. За аналогічною схемою було привласнено понад 54,6 мільйона гривень.
  • Київська область, дорога Р-19 (Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів). Обвинувачені заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 42,5 мільйона гривень.

Прокурор у кримінальному провадженні подав позови в інтересах держави щодо відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, на загальну суму понад 121 мільйон гривень.

Також раніше ми писали про те, що в Києві судитимуть трьох посадовців КК «Київавтодор» які вкрали сотні тисяч гривень на ремонтах доріг

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version