У Національній опері стартує театральний сезон: яка програма

У Національній опері України відкриття нового театрального сезону цього року заплановане на 10 серпня, раніше, ніж зазвичай.
Київська опера. Фото - Сергій Чирков

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Мінкульт

Першою виставою стане опера “Наталка Полтавка” Миколи Лисенка, а на наступний день буде представлено балет “Вечори на хуторі біля Диканьки” Євгена Станковича.

До святкування Дня Незалежності України, яке відбудеться 24 серпня, в Національній опері України проведуть урочистий гала-концерт. Протягом серпня в програмі будуть представлені найвизначніші класичні оперні та балетні твори як світового, так і українського репертуару, що обіцяє подарувати глядачам незабутні враження.

Восени планується нова постановка знаменитої опери Джузеппе Верді “Трубадур” під режисурою Віталія Пальчикова та зі сценографією талановитої Марії Левитської. У грудні глядачі зможуть насолодитися прем’єрою балету “Марна пересторога” в хореографії відомого Фредеріка Аштона, що стане яскравою подією театрального сезону.

Серед інших прем’єр також заплановані балет “Варіації Доніцетті” у постановці Джорджа Баланчина та “Воєнний реквієм” Бенджаміна Бріттена, який буде представлено до третьої річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого 2025 року.

Цього сезону Національна опера України братиме участь у Нью-Йоркському фестивалі балету з нещодавньою прем’єрою “Елегія воєнного часу” на музику Валентина Сильвестрова в постановці Олексія Ратманського. Також запланована участь у Міжнародному оперному фестивалі в Польщі з оперою Джузеппе Верді “Макбет” у постановці Італо Нунціати.

Нагадаємо, раніше ми писали про Домашній Інтернет в Києві від Київстар.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version