Боротьба за екологію: Київ приєднується до Refill

Київ приєднався до глобальної програми Refill, яка спрямована на скорочення використання одноразового пластику в містах по всьому світу. 
Refill. Фото - bzh

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Інтерфакс

Ця ініціатива пропонує мешканцям столиці зручний інструмент для екологічного способу життя – застосунок Refill, який допоможе знайти найближчі заклади для поповнення запасів води в багаторазові пляшки, кави у термокружки або їжі в ланчбокси. Крім того, додаток покаже локації міських бюветів та фонтанчиків із питною водою.

Київ стає частиною міжнародної мережі, яка вже нараховує понад 335 тисяч пунктів Refill у всьому світі, і це важливий крок на шляху до зменшення забруднення пластиком. Влада міста підкреслює важливість активної участі місцевого бізнесу та мешканців у проєкті. З моменту свого запуску у 2015 році програма вже допомогла зекономити понад 60 мільйонів пластикових пляшок. Наразі застосунок працює в тестовому режимі, а його функціонал поступово доповнюється новими локаціями та учасниками.

Хоча зараз користувачам доступна тільки англомовна версія застосунку, незабаром планується запуск української версії. Місцевий бізнес вже може долучитися до ініціативи, зареєструвавшись у програмі через спеціальну форму. 

Заснований у Великій Британії, Refill швидко набув глобального масштабу і тепер допомагає боротися з пластиковим забрудненням у різних куточках світу, зокрема в Італії, Японії, ОАЕ та Чилі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Києво-Печерська лавра подовжила години роботи.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version