У столиці стартувала виставка «Війна: зворотна перспектива»

У головному корпусі Музею війни стартував новий виставковий проєкт, який триватиме до кінця року. 
«Війна: зворотна перспектива». Фото - Суспільне

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Укрінформ

Відкриття експозиції відзначилося виступом заступника міністра культури та інформаційної політики Тараса Шевченка, який акцентував увагу на унікальності мистецьких творів, створених в умовах війни. Ці роботи, за його словами, слугуватимуть важливим свідченням українського досвіду в історичній перспективі.

Виставка пропонує відвідувачам ознайомитися з творами мистецтва, що ілюструють як періоди Другої світової війни, так і сучасний російсько-український конфлікт. Серед представлених артефактів – роботи 40 сучасних митців з різних міст України, а також твори, що зберігаються у фондовій колекції музею. Загалом експозиція налічує понад 150 творів, розташованих всередині постаменту скульптури «Батьківщина-мати».

Проєкт охоплює творчість таких відомих художників, як Олександр Ройтбурд, Георгій Сенченко, Арсен Савадов та інші, чиї роботи глибоко осмислюють сучасність. Водночас, унікальність експозиції підкреслюють і роботи художників Другої світової війни, що доповнюють загальну картину історичних подій.

Виставка «Війна: зворотна перспектива» стане платформою для ряду культурних подій, включаючи тематичні екскурсії, лекції, воркшопи, дискусії та літературні читання, що відбуватимуться протягом усього періоду її роботи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві покажуть фільм до Дня зниклих безвісти.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version