У Києві створили експозицію в пам’ять про загиблих у війні українських спортсменів

Поруч із будівлею Міністерства молоді та спорту, відкрилася експозиція, присвячена пам'яті українських спортсменів, які загинули в бою проти агресії РФ.
Експозиція. Фото - УКР.НЕТ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на міністра молоді та спорту Матвія Бідного

Ця ініціатива, реалізована міністерством, має на меті увічнити подвиг тих, хто став на захист України та віддав своє життя за її свободу.

Експозиція міститиме портрети героїв, які зробили неабиякий внесок у спортивну славу країни та виявилися справжніми патріотами. Станом на сьогодні, за офіційними даними, 497 українських спортсменів і тренерів загинули на фронті. Серед них — чемпіон з важкої атлетики Олександр Пелешенко, чиє ім’я стало символом незламності та відваги.

Пелешенко, який з початку повномасштабного вторгнення приєднався до лав захисників, залишив глибокий слід у серцях колег і фанатів. Його смерть, як і смерть інших героїв, є важкою втратою для українського спорту і для всього суспільства. Федерація важкої атлетики України підтвердила його загибель, підкресливши велич його внеску у боротьбу за незалежність країни.

Ця експозиція є знаковою для всіх українців, вона нагадує про велику ціну, яку платять наші захисники, та служить символом гідності і пам’яті. Вона також стане місцем для всіх, хто хоче вшанувати пам’ять героїв та відзначити їхній вклад у наше спільне майбутнє.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що КМДА передасть БпЛА військовим на передову.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version