Київ запроваджує нові перепустки для пересування в комендантську годину: кому і як їх отримати

З 23 вересня 2024 року Київ вводить нові перепустки для проїзду транспортних засобів під час комендантської години. 
Київ. Фото - DNL

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на КМДА

Цей захід, який вступає в силу опівночі, покликаний посилити контроль та безпеку переміщення по місту вночі. Впровадження нових перепусток обумовлено підозрами щодо зловживання старими документами, які могли отримувати особи без законних підстав на пересування у нічний час.

За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, зміна формату перепусток забезпечить, що їх отримують лише ті, хто має законні підстави, такі як робота у секторі безпеки, критичній інфраструктурі або державних органах. Поновлення перепусток є частиною зусиль по підвищенню гарантій їх правильного використання.

Варто зазначити, що у жовтні 2023 року, відповідно до заяви очільника КМВА Сергія Попка, поліція вилучила понад 1500 перепусток, виданих незаконно. Видача перепусток регулюється КМВА, Київською обласною військовою адміністрацією, КМДА та військовою службою правопорядку, при цьому кожен документ прив’язаний до конкретного транспортного засобу і водія.

Для отримання нових перепусток необхідно подати заявку до Центрального управління Військової служби правопорядку або відповідного органу. У разі втрати перепустки, слід негайно повідомити про це орган, що її видав, і повернути старі перепустки після заміни.

Важливо підкреслити, що перепустки не повинні розміщуватися під лобовим склом чи в іншому видимому місці; їх слід пред’являти лише на вимогу правоохоронців або уповноважених осіб. Керівники організацій, які видають перепустки, несуть персональну відповідальність за їх збереження і використання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві запроваджують обмеження на рух вантажівок.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version