Смог у Києві не відступає: що спричиняє погіршення повітря і хто у зоні ризику

У Києві знову загострилася проблема забруднення повітря через смог, який може залишатися в повітрі до листопада.
Смог у Києві. Фото - UA Info

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на 24 Канал

У Києві знову загострилася проблема забруднення повітря через смог, який може залишатися в повітрі до листопада. Столиця України 20 вересня опинилася на першому місці у рейтингу найбільш забруднених міст світу. 

Основною причиною став густий смог, спричинений пожежами на торф’яних болотах Київської області. Експерти попереджають, що цей природний феномен може повторюватися щорічно, якщо не буде вжито заходів для зволоження торф’яників.

Пожежі в екосистемах, які загострюються через посушливу погоду, завдають шкоди не лише природі, але й здоров’ю людей. Смог містить дрібнодисперсний пил, що може проникати в організм і накопичуватися з часом. Це особливо небезпечно для людей з респіраторними захворюваннями, онкологією, а також для дітей та літніх осіб. 

Тривалий вплив забрудненого повітря може викликати загострення хронічних захворювань та подразнення дихальних шляхів. Екологи наполягають на тому, що вирішення проблеми вимагає впровадження державної програми з охорони торф’яних боліт, які під час пожеж стають джерелом смогу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що столиця України увійшла у топ-15 міст світу за рівнем цифровізації та розвитку електронних сервісів.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version