Київ оновлює трамвайний парк: місто витратить майже півмільярда гривень на нові вагони

Київ прагне до модернізації своєї транспортної інфраструктури, покращуючи доступність громадського транспорту для всіх категорій населення.
Нові трамваї. Фото - КМДА

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на ІНФОРМАТОР

Місто Київ планує суттєво оновити свій транспортний парк, інвестувавши в нові сучасні трамваї. Наразі комунальне підприємство “Київпастранс” оголосило тендер на закупівлю п’яти вагонів із низькою підлогою, які стануть зручним рішенням для маломобільних пасажирів та людей на колісних кріслах. Нові трамваї, які мають прибути до кінця 2025 року, будуть обладнані висувними пандусами та всіма необхідними сучасними функціями, включаючи Wi-Fi та відеоспостереження.

Очікувана вартість цієї закупівлі становить 493 мільйони гривень, що означає, що кожен трамвай обійдеться столиці приблизно в 2 мільйони доларів. Важливо, що нові вагони мають пропрацювати щонайменше 15 років, що забезпечить стабільність у функціонуванні трамвайної мережі міста.

Новий транспорт буде дво- або трисекційним, загальною довжиною від 25 до 28 метрів, що дозволить розмістити всередині 60 сидячих місць. Ці трамваї покликані значно підвищити рівень комфорту для пасажирів, зокрема завдяки наявності кондиціонерів та безпековим системам спостереження.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що столична влада відремонтує годинник на мерії, стало відомо скільки витратять коштів.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version