Київ проситиме Кабмін про фінансову підтримку для добудови об’єктів “Укрбуду”

Цей крок від київської влади є важливим для подальшого розвитку житлового будівництва в столиці та вирішення накопичених проблем у сфері містобудування.
Укрбуд. Фото - ЕП

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на КМДА

Київська міська адміністрація звернеться до Кабінету Міністрів з проханням виділити понад 2 мільярди гривень на завершення будівництва об’єктів “Укрбуду”. Про це повідомив заступник голови КМДА Владислав Андронов.

Наступного тижня депутати Київської міської ради розглянуть звернення до уряду, в якому йдеться про компенсацію запланованих збитків “Київміськбуду”. Це рішення покликане стабілізувати фінансовий стан компанії та вирішити кризову ситуацію, яка склалася навколо її діяльності. 

Проект рішення вже отримав підтримку міської комісії з питань власності та регуляторної політики і перебуває на етапі опрацювання управління правового забезпечення діяльності Київради. Документ планується внести до порядку денного найближчого пленарного засідання.

Київміськбуд зобов’язався добудувати 18 житлових комплексів “Укрбуду”, для чого очікує отримати від держави 2,28 мільярда гривень. У планах столичної влади також збільшити статутний капітал “Київміськбуду” до 2,56 мільярда гривень через докапіталізацію, що має сприяти відновленню повноцінної діяльності компанії.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про підписання меморандуму з інвесторами для вирішення питання добудови об’єктів “Укрбуду” та “Київміськбуду”. Відновлення будівництва заплановано після виділення необхідних коштів.

Ситуація на будівельних майданчиках “Київміськбуду” ускладнилася з квітня 2023 року, коли компанія була змушена призупинити роботи через брак фінансування. Проблеми пов’язані з подорожчанням будматеріалів, зниженням обсягів продажу, скороченням кваліфікованих працівників та несплатою розстрочок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що РФ вночі атакувала столицю дронами, глава КМВА повідомив про наслідки удару.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version