Колишній бос Формули-1 Берні Екклстоун визнав себе винним у шахрайстві

Берні Екклстоун зміг уникнути негайного тюремного ув'язнення в четвер після того, як він визнав себе винним у введенні податкових органів Великобританії в оману щодо закордонних активів на суму понад 400 мільйонів фунтів (492 мільйони доларів)
Колишній виконавчий директор Formula One Group Берні Екклстоун прибув на слухання у справі про шахрайство в Королівському суді Лондона. Фото - reuters.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, прокурор Річард Райт заявив, що Екклстоун також домовився про цивільну мирову угоду з Податковим і митним управлінням (HMRC), згідно з якою він заплатить 652,6 мільйона фунтів, що покриває податки, відсотки та штрафи за 18 податкових років з 1994 по 2022 рік.

92-річний Екклстоун з’явився в лондонському суді і визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення в шахрайстві шляхом неправдивого декларування трохи більше ніж за місяць до того, як він мав постати перед судом.

Екклстоун визнав, що дав неправдиву відповідь HMRC на зустрічі в липні 2015 року, коли він сказав, що заснував лише єдиний траст на користь своїх дочок і не був бенефіціаром чи засновником будь-якого іншого трасту.

Насправді він був засновником і бенефіціаром різних трастів, у тому числі одного, який володів компанію, яка надіслала 416 мільйонів фунтів стерлінгів на банківський рахунок у Сінгапурі в 2010 році, повідомляє HMRC.

Суддя Саймон Брайан засудив Екклстоуна до 17 місяців тюремного ув’язнення з відстрочкою на два роки, тобто він сяде у в’язницю лише в тому випадку, якщо протягом цього часу вчинить інший кримінальний злочин.

Адвокат Екклстоуна Клер Монтгомері заявила суду, що Екклстоун «не знав справжньої позиції» щодо того, чи був він бенефіціаром чи засновником будь-якого іншого трасту, заявивши, що його відповідь HMRC була «імпульсивною».

Ендрю Пенхейл, головний прокурор Королівської прокуратури, сказав у заяві:

Усі члени британського суспільства, незалежно від того, наскільки вони заможні чи відомі, повинні платити податки та бути прозорими та відкритими з HMRC щодо своїх фінансових справ.

Річард Лас, головний слідчий і директор Служби розслідування шахрайства HMRC, сказав, що Екклстоун «брехав HMRC».

Це наглядно демонструє, що ніхто не стоїть вище закону, і HMRC працюватиме невпинно, щоб забезпечити справедливість податкової системи для всіх і оплату наших життєво важливих державних послуг

– додав він.

Раніше цього року Екклстоун намагався уникнути притягнення до відповідальності, а його адвокати стверджували, що притягнення до суду становить серйозний ризик для його життя.

Згідно з червневим рішенням, кардіолог надав докази того, що стрес під час судового процесу означав, що Екклстоун «швидше помре, ніж не помре під час судового процесу».

Проте суддя Брайан сказав, що «не було реальної та безпосередньої загрози для життя пана Екклстоуна через судовий процес».

У рішенні також зазначено, що Екклстоун заплатив HMRC близько 250 мільйонів фунтів стерлінгів податку на прибуток в період з 1999 по 2017 рік.

Його адвокат Монтгомері зазначив на попередньому слуханні в січні, що Екклстоуну висунули звинувачення незабаром після того, як він зробив «непопулярні» коментарі про президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на етапі Гран-прі Формули-1 у Катарі встановили фантастичний рекорд (ВІДЕО)

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version