Пропонували 6 мільярдів доларів: катарські інвестори більше не хочуть купити  Манчестер Юнайтед

Катарська група під керівництвом шейха Джассіма бін Хамада Джей Джей Аль-Тані відкликала свою заявку на покупку Манчестер Юнайтед, повідомили проінформовані джерела, що відкриває шлях для британського мільярдера Джима Реткліффа до отримання контролю над знаменитим футбольним клубом
Шейх Катару запропонував понад 5 мільярдів фунтів, а тепер збільшується ймовірність того, що сім`я Глейзерів залишиться власником клубу. Фото - dynamo.kiev.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, катарці запропонували за команду понад 5 мільярдів фунтів стерлінгів (6,1 мільярда доларів) у порівнянні з поточною ринковою вартістю клубу в 3,3 мільярда доларів. Пропозиції було недостатньо, щоб задовольнити вимоги власників клубу, сім’ї Глейзерів, сказали люди, знайомі з їхньою думкою, які побажали не називати свого імені, обговорюючи приватну інформацію.

Процес торгів, який тривав майже рік, супроводжувався затримками, оскільки пропозиції не відповідали очікуванням сім’ї Глейзер у 6 мільярдів фунтів стерлінгів, а також існували розбіжності між власниками щодо того, чи продавати та за якою ціною, і побоювання судових позовів з боку міноритарних акціонерів.

Цього тижня Bloomberg повідомило, що Реткліфф став першим претендентом на покупку Манчестер Юнайтед, а нещодавно переглянута пропозиція британського мільярдера дала йому перевагу перед катарцями.

Відповідно до умов, які обговорюються, Реткліфф може зробити пропозицію щодо деяких акцій, якими володіють як Глейзери, так і міноритарні інвестори в Манчестер Юнайтед, кажуть люди. За їх словами, Реткліфф може отримати початкову частку приблизно 25% у Манчестер Юнайтед в угоді, яка може оцінити клуб у понад 5 мільярдів фунтів (6,1 мільярда доларів).

Але будь-яка пропозиція від Реткліффа все ще може бути під загрозою протидії з боку міноритарних акціонерів.

Я буду проти всього, що дає більшості Глейзерів значно кращу угоду, ніж міноритарним інвесторам

– сказав Рікі Сендлер, засновник хедж-фонду Eminence Capital.

Eminence, заснована Сендлером у 1999 році, управляє інвестиціями в 7 мільярдів доларів і є третім за величиною акціонером зареєстрованих акцій Manchester United, згідно з даними, зібраними Bloomberg.

Рада директорів «Манчестер Юнайтед» має зустрітися найближчими днями. Однак дискусії все ще тривають, і Глейзери можуть вирішити залишити клуб, укласти угоду з Реткліффом чи інституційними інвесторами, або поєднати вищезгадане.

Будь-яка угода покладе кінець довготривалій боротьбі за один із найбільших призів у спорті. «Манчестер Юнайтед» виступає в англійській Прем’єр-лізі, а його багата історія та широка глобальна база вболівальників означають, що інвестори, які прагнуть закріпитися в найбагатшій футбольній лізі світу, давно прагнули до нього.

Рішення представників Катару було прийнято приблизно через 10 місяців після інтерв’ю Bloomberg з батьком шейха Джассіма, колишнім прем’єр-міністром Катару шейхом Хамадом бін Джассімом бін Джабером Аль Тані.

64-річний шейх Хамад сказав, що він не фанат футболу і спочатку не був за те, щоб його країна була спонсором чемпіонату світу.

Продажем Манчестер Юнайтед займаються банкіри американської консалтингової фірми Raine Group LLC. Зв’язатися з представниками Raine для коментаря не вдалося. Прес-секретарі Реткліффа та Манчестер Юнайтед відмовилися від коментарів.

На початку цього року Реткліфф висунув початкову пропозицію придбати 69% акцій Манчестер Юнайтед, які належать Глейзерам. Це мало вигоди для власників акцій клубу, що залишилися. Трійка найбільших акціонерів «Манчестер Юнайтед» раніше надіслала листа до правління клубу, попереджаючи, що незалежні директори можуть бути піддані судовому позову за рекомендацію будь-якої пропозиції, яка віддає перевагу одній групі акціонерів над іншою.

«Манчестер Юнайтед» — один із найуспішніших футбольних клубів Англії, який може похвалитися рекордними 13 титулами Прем’єр-ліги. Але в останні роки його домінування в англійському футболі перейшло до ФК «Манчестер Сіті», який отримав багато нагород після того, як його поглинули інвестори з Абу-Дабі в 2008 році.

Також раніше ми повідомляли про те, що Девід Бекхем розповів, як хитрощами заманював Ліонеля Мессі в Інтер Маямі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version