Ерлінг Хааланд встановив ще один футбольний рекорд, забивши 50 голів у Прем’єр-лізі

Ерлінг Хааланд перекреслив ще один рекорд Прем'єр-ліги, забив 50 голів швидше, ніж будь-який інший гравець в історії змагань
Ерлінг Хааланд побив рекорд легенди Манчестер Юнайтед і став гравцем, який найшвидше забив 50 голів у Прем’єр-лізі. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Sun, 23-річний нападаючий “Манчестер Сіті” зробив це в матчі проти “Ліверпуля” в суботу. Це був його 50-й матч в складі команди Пепа Гвардіоли, і він провів лише 48 ігор. Це на 17 менше, ніж будь-який гравець Прем’єр-ліги, який був до нього.

Найближчим до Халанда є легенда Манчестер Юнайтед Енді Коул, який забив свої перші 50 голів у 65 матчах. Всього ж англієць забив 187 голів у Прем’єр-лізі після 24 голів у Першому дивізіоні.

Наступним у списку після Коула є Алан Ширер, який зіграв у 66 іграх, за ним Рууд ван Ністелрой, Фернандо Торрес і Мо Салах.

Фото – thesun.co.uk

Але ніхто не може сказати, скільки заб`є Хааланд, коли врешті покине Манчестер. Минулого сезону він побив рекорд Прем’єр-ліги за кількістю голів за один сезон, забивши 36 разів у 38 іграх під час своєї першої кампанії в Англії.

Він був невід’ємною частиною неймовірного сезону 2022/23 для «Манчестер Сіті», у якому вони стали лише другою англійською командою після «Манчестер Юнайтед», яка зробили «Золотий хет-трик» – виграла чемпіонат Англії, Кубок Англії та Лігу Чемпіонів.

І він зберіг цей рівень на початку сезону 2023/24, вже забивши 14 разів у 13 матчах. Його кар’єра за клуби і збірну зараз становить 232 голи в 282 іграх.

Також раніше ми писали про те, що Джуд Беллінгем підтвердив свій статус головного таланту світового футболу

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version