Новак Джокович у марафонському матчі переміг Тейлора Фріца і вийшов в півфінал Australian Open

Джокович виграв перший сет, врятувавши два сет-пойнти за рахунку 5-6, але йому знадобилось 15 брейк-пойнтів на Род-Лейвер-Арені, і він виглядав справді розгубленим, коли його суперник вирвав другий сет після раннього брейку
Новак Джокович зробив свій перший брейк проти Тейлора Фріца лише з 16-го брейк-пойнту. Фото - atptour.com

Але це Новак Джокович на Australian Open. Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт ATP, 10-разовий чемпіон Мельбурна скористався своїми двома шансами на брейк у третьому сеті та швидко відновив контроль над дуже цікавим поєдинком. Фріц боровся до кінця, але другого дихання Джоковича виявилося достатньо, щоб виграти матч.

Серб здобув перемогу з рахунком 7-6(3), 4-6, 6-2, 6-3 за три години 45 хвилин, останні два сети матчу, який почався як марафон, тривали 82 хвилини.

Я дуже страждав у перших сетах через його високоякісний теніс

– сказав Джокович Ніку Кірьосу в інтерв’ю на корті.

Він добре подавав, він тримався близько до лінії, він ніби душив мене з задньої частини корту. Було справді важко знайти правильний момент. Було надзвичайно жарко, поки сонце ще стояло на вулиці. Фізично дуже виснажувало, емоційно також.

Результат збільшив рахунок рахунок особистих зустрічей Джоковича та Фріца до 9-0 у ATP Head2Head, включаючи перемоги в чвертьфіналі двох останніх турнірів Великого шолома.

Фото – twitter.com/atptour

Цей матч був набагато напруженішим, ніж їхній US Open минулого сезону, але Джокович зрештою змусив Фріца заплатити за посередні подачі.

Зрештою, мені вдалося зламати його, коли це було важливо, у третьому та четвертому сетах

– сказав він.

Мені здається, я покращив свою гру, ймовірно, в середині третього сету, аж до кінця.

Фріц зробив останню спробу виграти матч, зробивши брейк прямо після того, як втратив подачу в середині четвертого сету, але Джокович негайно відновив свою перевагу перед тим, як спокійно подати на перемогу. В своєму 11-му півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії Джокович зіграє проти Янніка Сіннера або Андрія Рубльова в п’ятничному поєдинку після двох днів перерви.

Фріц, який грав у своєму третьому чвертьфіналі турніру Великого шолома, не зміг дійти до свого першого великого півфіналу. Але незважаючи на поразку, американець піднявся на три позиції вгору до №9 у рейтингу ATP.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович заявив, що не збирається завершувати кар`єру і хоче грати й після 40 років

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version