Кінець кар`єри: зіркового гравця Ювентуса та збірної Франції дискваліфікували на чотири роки за вживання допінгу

Півзахисник Ювентуса та гравець збірної Франції у переможному для неї ЧС-2018 Поль Погба був дискваліфікований на максимальні чотири роки антидопінговим судом Італії в четвер після того, як отримав позитивний результат тесту на тестостерон
Півзахисника Ювентуса Поля Погба дискваліфікували на чотири роки за допінг. Фото - AP

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, позитивний тест Погба був оголошений у вересні в результаті обстеження, проведеного 20 серпня після гри Ювентуса проти Удінезе. Погба не грав у матчі Серії А, але був на лаві запасних.

Погба вирішив не укладати угоду про визнання провини з антидопінговим агентством Італії, тому справу було розглянуто в антидопінговому суді країни. Особа, яка безпосередньо знайома зі справою, підтвердила вирок Associated Press на умовах анонімності, оскільки вирок не був оприлюднений через закони Італії про конфіденційність.

Цей вирок може покласти край кар’єрі Погба, оскільки гравцеві збірної Франції наступного місяця виповнюється 31 рік.

Поль Погба. Фото – AP

Погба, який публічно не коментував цю справу, може оскаржити це рішення в Спортивному арбітражному суді Швейцарії. Але розгляд справи CAS може зайняти цілий рік — принаймні це типовий графік, якщо одна сторона не наполягатиме на прискореному процесі, а інша сторона на це погодиться.

Відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу чотирирічна дискваліфікація є стандартною, але її можна скоротити у випадках, коли спортсмен може довести, що вживання допінгу не було навмисним, якщо позитивний результат тесту став результатом зараження або якщо він надає «суттєву допомогу», щоб допомогти слідчим.

Погба повернувся в Ювентус з Манчестер Юнайтед у 2022 році, але мав проблеми з травмами, зіграв лише в шести матчах Серії А за Ювентус минулого сезону та двох у цьому сезоні. Того року він був виключений із складу збірної Франції у фіналі Чемпіонату світу через травму коліна.

Погба допоміг Франції виграти попередній чемпіонат світу, забивши у фінальному матчі з Хорватією (4:2). Він зіграв у 178 матчах за Ювентус у 2012-16 роках.

Контракт Погба з Ювентусом мав закінчитися в червні 2026 року, але тепер він може бути розірваний достроково. Туринський клуб не коментував вирок.

Також раніше ми писали про те, що ще одну російську спортсменку дискваліфікували за допінг і можуть позбавити звання олімпійської чемпіонки

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version