Без гімну, без прапору, без країни, без медалей: російські і білоруські спортсмени їдуть на Олімпійські Ігри в Парижі

На Олімпіаду-2024 у Парижі кваліфікувалися 12 російських спортсменів, які можуть виступати на іграх у нейтральному статусі. Їм заборонять брати участь у церемонії відкриття
МОК кваліфікував 12 російських та 7 білоруських спортсменів для участі в Олімпіаді у Парижі. Фото – rbc.ua

Про це заявили у Міжнародному Олімпійському комітеті (МОК). За прогнозами МОК, пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024 зможуть ще 36 росіян. Максимальний ліміт російських учасників Олімпіади становить 54 спортсмени. Як повідомляє «Kreschatic», у МОК зазначають, що його навряд чи буде досягнуто.

Обмеження на участь в Олімпійських іграх також стосуються білоруських спортсменів. Поки що кваліфіковано семеро, за прогнозами МОК, можуть відібратися ще 22 атлети. Максимальна кількість білоруських спортсменів, які матимуть змогу взяти участь в Олімпійських іграх, становить 28 осіб.

Спортсменам, які представляють Росію та Білорусь, буде заборонено брати участь у церемонії відкриття Олімпіади. Рішення про участь у церемонії закриття МОК ухвалить пізніше.

Також МОК опублікував прапор, під яким виступатимуть росіяни та білоруси у нейтральному статусі, та спеціально створений для цього випадку гімн, у якому немає слів.

Прапор для “нейтральних спортсменів”. Фото – twitter.com/ChKlaue

Медалі, виграні російськими та білоруськими спортсменами, не враховуватимуться у загальній таблиці Олімпійських ігор.

У грудні 2023 року МОК ухвалив рішення про допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри 2024 в Парижі в нейтральному статусі (без прапора та гімну) — і лише в індивідуальних видах спорту. Команди взяти участь в Олімпіаді не зможуть. Також брати участь заборонили тим, хто публічно підтримав війну в Україні, а також уклав контракт із збройними силами Росії чи Білорусі.

Олімпіада-2024 пройде у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Як нагадує МОК, в Олімпійських іграх у Токіо, які мали пройти в 2020 році, але були перенесені на 2021 через коронавірус, брали участь 330 російських спортсменів. Тоді російські спортсмени також брали участь у нейтральному статусі через допінговий скандал.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Олімпійських Іграх в Парижі зможуть виступати 40 російських спортсменів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version