Євро-2024, день сьомий: Іспанія виходить у плей-офф, Сербія загрожує знятися з турніру

У групі В Іспанія обіграла Італію з рахунком 1:0. Єдиний гол на 55-й хвилині забив у свої ворота Рікардо Калафьорі
Іспанія обіграла Італію і достроково вийшла у плей-офф. Фото – скріншот відео

Як повідомляє «Kreschatic», Іспанія з шістьма очками достроково виходить у плей-офф Євро-2024 із першого місця у групі. У Італії перед останнім туром три очки, у Хорватії та Албанії по одному.

У Групі C Англія не змогла обіграти Данію (1:1), з таким же рахунком Сербія зіграла зі Словенією. У англійців чотири очки, у датчан і словенців — по два, у сербів — одне: у цій групі поки що нічого не зрозуміло.

Іспанія та Італія зустрілися один з одним на п’ятому ЧЄ поспіль – причому на попередніх чотирьох вони грали у плей-офф. У 2008-му та 2012-му роках сильнішою була Іспанія (Фінал ЧЄ-2012 у Києві (4:0)), на Євро-2016 та Євро-2020 — італійці.

Сербія пригрозила, що зніметься з Євро, якщо УЄФА не покарає Хорватію та Албанію за поведінку вболівальників: на матчі між цими командами фанати скандували «убий серба». Сербські фанати, до речі, поводяться не набагато краще — на цьому Євро Сербію вже штрафували за націоналістичні банери (Албанія, до речі, встигла отримати аналогічний штраф) та предмети, кинуті з трибун. Претензії до албанців виникли й у Північної Македонії (вона в Євро не бере участі): після матчу з хорватами гравець Албанії та «Рубіна» Мірлінд Даку скандував у мегафон образливі гасла на адресу македонців разом із уболівальниками. УЄФА поки що не відреагувала.

Сьогодні ввечері на нас чекає ще один суперматч групового етапу: Нідерланди – Франція. Україна вдень зіграє зі Словаччиною.

Читайте також: Євро-2024, день шостий: Німеччина достроково виходить у плей-офф, Мбаппе тренується зі зламаним носом

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version