Євро-2024, третій день плей-офф: Роналду не забиває пенальті, Франція завдяки автоголу проходить Бельгію

Роналду не забиває пенальті у додатковий час, але воротар португальців виводить їх до чвертьфіналу, Франція завдяки автоголу проходить Бельгію
Роналду не забив пенальті у додатковий час. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», Франція з мінімальним рахунком 1:0 обіграла Бельгію, завдавши 20 ударів по воротах суперника (і лише один раз влучивши у ворота). Але у підсумку гол у власні ворота забив захисник бельгійців Ян Вертонген. Це вже дев’ятий автогол на Євро-2024. До рекорду, встановленого минулого Євро, залишилося два голи — тоді було 11 автоголів.

У чвертьфіналі французи зіграють із португальцями, які у серії пенальті обіграли словенців. Основний та додатковий час матчу закінчився нульовою нічиєю. Наприкінці першого додаткового тайму португальці заробили пенальті, але удар Кріштіану Роналду відбив воротар Ян Облак.

Ян Облак відбиває пенальті Кріштіану Роналду. Фото – uefa.com

У серії пенальті воротар збірної Португалії Діогу Кошта відбив три (!) удари словенців, самі ж португальці забили тричі (зокрема і Роналду).

У збірної Франції на нинішньому турнірі — нуль голів із гри. Що не завадило їм вийти до чвертьфіналу. На груповому етапі французи зіграли внічию з Нідерландами (0:0), обіграли Австрію (1:0) завдяки автоголу та зіграли внічию з Польщею (1:1), у матчі з якою Кіліан Мбаппе реалізував пенальті. У 1/8 фіналу Євро-2024 перемогу французам також приніс автогол.

УЄФА перевірить поведінку півзахисника збірної Англії Джуда Беллінгема у матчі зі Словаччиною. Вся справа в жесті, який англієць показав після того, як зрівняв рахунок на 95-й хвилині (опустив руку в область паху). Сам футболіст заявив, що це був «жартівливий жест у бік близьких друзів». УЄФА перевірить дії Беллінгема на «порушення основних правил гідної поведінки».

Сьогодні на Євро ще два матчі 1/8 фіналу: Румунія зіграє з Нідерландами, а Австрія з Туреччиною.

Читайте також: Євро-2024, другий день плей-офф: Беллінгем рятує Англію, Грузія програє Іспанії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version