Манчестер Сіті загрожує виліт із АПЛ: яка причина

Англійський футбольний клуб «Манчестер Сіті» може зіткнутися з виключенням з Англійської Прем'єр-ліги через численні порушення фінансових правил. 
Манчестер Сіті. Фото - DepositPhoto

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Sports.ua

Розслідування виявило 115 потенційних випадків порушень з боку клубу, які відбувалися в період з 2009 до 2018 року. Зокрема, клуб не надав повну інформацію щодо зарплати колишнього тренера Роберто Манчіні, який працював у «Манчестер Сіті» з 2009 до 2013 року, а також приховав певні виплати гравцям, включаючи премії півзахиснику Яя Туре, за період з 2010 до 2016 року.

Судові слухання у цій справі планується розпочати всередині або наприкінці вересня 2024 року, і вони можуть тривати близько десяти тижнів. Очікується, що вердикт буде винесено на початку 2025 року.

Якщо клуб буде визнано винним, «Манчестер Сіті» можуть очікувати серйозні санкції, від значного штрафу до позбавлення місця в Прем’єр-лізі та анулювання всіх трофеїв, завойованих у період з 2009 до 2018 років. За цей час клуб чотири рази ставав чемпіоном Англії, двічі вигравав Кубок Англії, чотири рази здобув перемогу в Кубку англійської ліги і тричі тріумфував у Суперкубку країни.

Результати окремої справи, пов’язаної з порушенням правил щодо угод з асоційованими сторонами (APT), мають бути оголошені найближчими тижнями.

Незважаючи на юридичні проблеми, «Манчестер Сіті» продовжує досягати успіху на футбольному полі. Нещодавно під керівництвом Пепа Гвардіоли вони здобули перемогу над «Манчестер Юнайтед» у матчі за Суперкубок Англії 2024, вигравши серію пенальті після нічиєї 1:1 (пен. 7:6) на стадіоні «Уемблі».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що гравці Шахтаря та Полісся ледь не побилися.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version