Джадд Трамп вп`яте у своїй кар`єрі став найкращим снукеристом в світі

35-річний снукерист із Брістоля повернувся на вершину офіційного світового рейтингу вп'яте у своїй кар'єрі і вперше з 2021 року
Джадд Трамп став офіційним світовим номером один після завершення Гран-прі в Сіані. Фото – WST.

Як повідомляє «Kreschatic», незважаючи на поразку у фіналі Гран-прі в Сіані від Кайрена Вілсона з рахунком 10-8, приз у розмірі £76,000 за друге місце дозволив Трампу випередити Марка Аллена. Хоча обидва спортсмени зараз мають однакову суму призових у £974,000, за правилом “зворотного відліку” Джадд Трамп опинився вище у світовому рейтингу, оскільки пройшов далі у найостаннішому турнірі.

Кайрен Вілсон залишається на третьому місці, але завдяки заробленим £177,000 він скоротив відставання від Трампа та Аллена до лише £25,500. Ронні О’Салліван, який поступився Вілсону у півфіналі, піднявся на одне місце вгору і тепер займає четверту позицію. Даніел Веллс досяг півфіналу рейтингового турніру втретє у своїй кар’єрі і отримав найбільшу в своєму житті виплату в розмірі £34,500, що дозволило йому піднятися з 65-го на 53-є місце в офіційному рейтингу.

Рейтинг найкращих снукеристів світу. Фото – WST

Наступний великий турнір – Saudi Arabia Snooker Masters, який пройде з 30 серпня по 7 вересня, пише WST. Загальний призовий фонд турніру складає £2,3 мільйона, а переможець отримає £500,000, що означає, що всі гравці з топ-7, включаючи Шона Мерфі, матимуть шанс стати світовим номером один після завершення турніру в Ер-Ріяді.

Вілсон очолює поточний (однорічний) рейтинг з загальною сумою £179,000, що ставить його на шлях до кваліфікації на всі три події у серії Players Series 2025 року. Як завжди, топ-32 кваліфікуються на World Grand Prix, топ-16 змагатимуться у Players Championship в Телфорді, а топ-12 пройдуть до Tour Championship у Манчестері. Трамп піднявся на друге місце, за ним слідують Деніел Веллс, Ронні О’Салліван, Девід Гілберт та переможець BetVictor Championship League Алі Картер.

Шон Мерфі зробив п’ять сотенних брейків у Сіані, незважаючи на поразку у 1/32 фіналу, і тепер очолює таблицю сотенних серій сезону 2024/25 з 13-ма сенчурі, за ним йде Трамп з 12-ма. Перший гравець, який зробить 100 сотенних серій у сезоні, отримає бонус у розмірі £100,000.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джад Трамп вперше в кар`єрі виграв престижний турнір Shanghai Masters

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version