Біг для здорового способу життя

Біг — один із найкращих та найдоступніших видів фізичної активності

Зрозуміло, тим, кому не можна бігати, можна зайнятися іншим видом спорту, наприклад, плаванням, підібравши професійний комплекс із басейном, такий як Олімпікстайл, де ретельно очищають воду, тренування проводяться під керівництвом професійних інструкторів. Ну а тим, хто все ж таки вирішив бігати, робити це можна як у парку чи на стадіоні, так і скориставшись спеціальними тренажерами. Перевага бігових доріжок полягає в тому, що тренуватися можна незалежно від погоди та пори року. Розглянемо 8 основних причин того, щоб почати бігати.

Причина 1. Зниження артеріального тиску

Середній рівень фізичної активності, характерний для пробіжок, допомагає знизити показники артеріального тиску. Адже саме підвищений АТ є однією з найпоширеніших причин інфарктів та інсультів.

Причина 2. Зміцнення кісткової тканини

Біг активізує в організмі реакції, що сприяють підвищенню показників мінеральної густини кісток. В результаті вони стають міцнішими та щільнішими. Заняття бігом значно знижують ймовірність переломів та розвитку остеопорозу.

Причина 3. Користь для серцево-судинної системи

Біг відноситься до аеробних видів спорту, які, як відомо, покращують постачання м’язових тканин та всього організму киснем. В результаті значно покращується стан та функціонування серцево-судинної системи, знижуються ризики кардіологічних захворювань.

Причина 4. Профілактика цукрового діабету

Активний спосіб життя та фізична активність — один із найкращих способів попередити цукровий діабет. Крім того, біг допомагає позбутися надмірної ваги, яка також провокує цю патологію.

Особливо корисними будуть пробіжки для діабетиків. Даний вид спорту дозволить пацієнтам тримати рівень цукру під контролем та запобігти подальшому прогресу патологічного процесу.

Причина 5. Поліпшення розумових здібностей

Біг підвищує самооцінку, знімає стрес. Пробіжки також сприяють виробленню гормонів задоволення та підвищують рівень мозкової активності. В результаті у людини покращується пам’ять, концентрація та розумові здібності.

Причина 6. Зміцнення імунітету

Заняття бігом сприяють зміцненню імунної системи. Під час тренування організм починає активно виробляти специфічні клітини, що знищують різноманітні хвороботворні збудники.

Причина 7. Зменшення рівня поганого холестерину

Пробіжки сприяють посиленому виробленню протеїнів високої щільності, відповідальних за виведення з організму поганого холестерину.

Причина 8. Профілактика раку

Аеробні тренування значно знижують можливість появи злоякісних пухлинних новоутворень. Вся справа в тому, що пробіжки ефективно боряться з такими факторами, що провокують онкологію, як надмірна вага, гормональні збої, процеси запального характеру.

Крім того, біг — один із найефективніших способів боротьби із зайвою вагою. Кожен подоланий кілометр допомагає спалити до 75 калорій. Тому слід швидше починати бігати.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version