Мішель Платіні виступив з революційною пропозицією щодо змін у футболі

Платіні, відомий своїм впливом на розвиток футболу, вважає, що спорт потребує адаптації до сучасних реалій.
Платіні. Фото - Tribuna

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на RMC Sport

Колишній президент УЄФА та легендарний французький футболіст Мішель Платіні вирішив запропонувати радикальні зміни у грі, яка завоювала серця мільйонів по всьому світу.

Його бачення реформи полягає у зменшенні кількості гравців на полі — замість звичних одинадцяти пропонується десять. Ця зміна, на переконання Платіні, мала б зробити матчі швидшими та динамічнішими. Відкриті простори на полі дозволять футболістам продемонструвати більше технічної майстерності, що сприятиме захопливішому видовищу.

Пропозиція Платіні базується на аналізі розвитку гри. Якщо порівняти сучасних футболістів з гравцями початку XX століття, стає очевидно, що сучасні спортсмени швидші, сильніші та рухаються з набагато більшою інтенсивністю. Тому ексгравець збірної Франції вважає, що традиційний склад команд вже не відповідає сучасним стандартам.

Ідея Платіні вже викликала дискусії серед експертів, адже вона зачіпає фундаментальні аспекти гри. Однак, як і в багатьох інших випадках, новаторські пропозиції можуть бути шляхом до еволюції у світі спорту. Чи знайде ця реформа підтримку та чи готовий футбольний світ до таких змін — покаже час.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи виправдав очікування новий формат ЛЧ.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version