Лукашенко придумав, як помститися «недружнім» країнам за санкції

У Білорусі вводять чергові обмеження щодо бізнесу з «недружніх» країн
Мінськ знову «огризнувся» на санкції. Чиновники вигадали, як помститися «недружнім» країнам та «стрясти» з них грошей. Фото - zerkalo.io

Наприклад, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на білоруське видання Зеркало, запроваджується спеціальний збір для компаній із таких держав, які хочуть продати свій бізнес у Білорусі. Це передбачено новим указом Олександра Лукашенка.

Як повідомляється, самопроголошений президент Білорусі запровадив «систему контролю з боку держави за відчуженням особами з недружніх країн належних їм часток у статутних фондах (акцій), а також нерухомого майна білоруських підприємств». Це нововведення передбачає, що таке відчуження можливе лише з дозволу уряду і за умови сплати продавцем до місцевого бюджету внеску — не менше 25% від ринкової вартості часток (акцій), що відчужуються, або нерухомого майна.

Уряду дозволили збільшувати розмір страхових внесків на транспорт іноземних держав, які розірвали двосторонні угоди про обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. Це нововведення ввели «як відповідь».

Білоруські чиновники також пригадали європейським країнам транспортну війну. Нагадаємо, раніше для білорусів стала недоступною «Зелена карта». Новим указом Лукашенко запровадив збір із компаній, які надають послуги з в’їзду та розміщення вантажних автомобілів з ЄС (якщо точніше — зареєстровані в Євросоюзі) у спеціально встановлених місцях для здійснення вантажних операцій. Це нововведення набуде чинності через три місяці після офіційного опублікування указу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Фінляндія блокує операції з нерухомістю для росіян

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version