Яка країна такі і герої: вбивця і колишній зек-вагнерівець провів відкритий урок для російських школярів

У місті Білоярському (Ханти-Мансійський автономний округ Росії) 17 жовтня відбулася зустріч учнів кадетських класів місцевої ЗОШ №3 з учасником війни проти України, бійцем ПВК «Вагнер» Віктором Цибенком
У Росії перед школярами виступив вагнерівець, що повернувся з війни. Фото - nbnews.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на російське видання Вёрстка, раніше він був засуджений за вбивство людини.

Як повідомляється в публікації на сторінці установи в соцмережі, на зустріч прийшов «учасник бойових дій у зоні СВО» Цибенко Віктор Олександрович. На рукаві Цибенко видно шеврон ПВК «Вагнер, сам він нещодавно приїхав до рідного Білоярського із зони бойових дій. На грудях у нього п’ять медалей: “За відвагу” від Міноборони і чотири від ПВК “Вагнер” – “Бахмутська м’ясорубка”, “За взяття Бахмута”, “За взяття Соледара” і “W проект 42174”. Останню видають лише тим, хто вирушив на війну із місць позбавлення волі.

«Хлопці на конкретному прикладі побачили, що справжні герої живуть поруч, що мужність, хоробрість, любов до Батьківщини – це якості патріота і справжнього громадянина Росії», – повідомляють організатори зустрічі.

У 2014 році Цибенко засудили до 10 років колонії суворого режиму за вбивство. Згідно з текстом вироку, Цибенко прийшов у гості до свого знайомого, який поминав свою дружину, яка померла 40 днів тому, і вбив його сина. «Йому стало прикро за О. А. В., і він за нього заступився», – говориться в тексті вироку. Цибенко завдав йому кілька ударів руками та ногами, після чого два чи три рази вдарив табуреткою з металевими ніжками в область потилиці.

У 2018-му суд перекваліфікував його дії із вбивства на навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю (ч. 4 ст. 111 КК) та скоротив термін ув’язнення до дев’яти років.

У вироку зазначено, що Цибенко був судимий і раніше – за крадіжку із заподіянням значної шкоди громадянину (п. «в» ч. 2 ст. 158 КК РФ). Він «відбував покарання у вигляді позбавлення волі, характеризується негативно, скоєне усвідомив, кається».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Росії власник невеликого бізнесу з виробництва пластикових мішків для трупів став мільйонером за рік

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version