Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ звинувачує Іран, знищено склад ракет, арештовано більше сотні прихильників ХАМАС

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що Іран безпосередньо допомагав ХАМАС перед нападом на південь Ізраїлю 7 жовтня
Ситуація в Ізраїлі. Фото - AFP

Іран безпосередньо допомагав ХАМАС перед війною, навчаючи, постачаючи зброю, гроші та технологічні ноу-хау. Навіть зараз іранська допомога ХАМАСу у формі розвідданих і онлайн-підбурювання проти Держави Ізраїль продовжується

– сказав Хагарі на прес-конференції, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel.

Також армія оборони Ізраїлю заявляє, що завдала удару по терористичній групі на півдні Лівану, яка готувалася здійснити атаку протитанковою керованою ракетою в районі гори Дов на кордоні.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив на прес-конференції, що за минулу добу ізраїльські військові завдали ударів по п’яти осередкам на півдні Лівану на тлі неодноразових ракетних і ракетних атак з боку «Хезболли» та союзних їй палестинських терористичних груп.

Напруженість на північному кордоні виникла з моменту, коли лідери Хезболли, ХАМАС та Ісламського джихаду оприлюднили свою першу зустріч з початку війни.

В свою чергу, ізраїльська поліція повідомляє про 110 арештів, 17 звинувачених у підбурюванні до прославлення вбивств ХАМАС

Поліція Ізраїлю повідомляє, що з початку війни Ізраїлю та ХАМАС затримала 110 осіб за підбурювання до насильства, проти 17 з них висунуто звинувачення.

Більшість інцидентів стосувались арабських ізраїльтян, які прославляли та вихваляли жорстокі атаки ХАМАС, у результаті яких загинуло близько 1400 людей, більшість з яких були цивільними.

Також читайте: Війна в Ізраїлі: уряд невдоволений Росією, Світовий банк занепокоєний економічними прогнозами

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version