Війна в Ізраїлі: 300 вражених об’єктів ХАМАС за добу, знищення чергового командира, заклики до “післявоєнної демократії”

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що її війська знищили «численних» терористів ХАМАС під час наземних операцій у секторі Газа за минулу добу, а також завдали ударів по приблизно 300 цілям
Танки ЦАХАЛу діють у Газі, на фото, опублікованому ізраїльськими військовими 31 жовтня 2023 року. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel, ЦАХАЛ стверджує, що наземні, повітряні та військово-морські сили вразили цілі, включали пускові позиції протитанкових керованих ракет, входи в тунелі та військові комплекси ХАМАС.

У звіті йдеться, що під час наземних операцій війська вступили в зіткнення з терористичними осередками, які обстрілювали їх ракетами та великокаліберним кулеметом.

У заяві військових не надано інформації про можливі нові втрати з ізраїльської сторони.

Згідно з повідомленнями New York Times, у понеділок увечері ізраїльські війська оточили місто Газа, закривши його з півночі та півдня, але зберігши більшість сил за межами метрополісу, що було описано як «свого роду кліщі».

Армія оборони Ізраїлю також заявила, що вбила командира батальйону ХАМАС Бейт Лахія Нісама Абу Аджіна під час нічного авіаудару на півночі сектора Газа.

За даними ЦАХАЛу, Абу Аджина відповідав за командування терористами ХАМАС, які 7 жовтня здійснили смертоносну атаку на кібуц Ерез і Нетів Хаасара.

Військові кажуть, що раніше він командував повітряними силами ХАМАС і працював над розробкою безпілотників і парапланів терористичної групи, які використовувалися під час терактів 7 жовтня.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що авіаудар було здійснено після розвідки, зібраної агентством безпеки Shin Bet і Управлінням військової розвідки.

У ньому додається, що «його ліквідація є суттєвим ударом по зусиллям терористичного угруповання ХАМАС зі зриву наземних операцій ЦАХАЛу» в секторі Газа.

Мохаммад Дахлан, колишній лідер ФАТХ у Газі, висланий до ОАЕ після того, як ХАМАС захопив Сектор, каже Economist, що він бачить майбутнє, в якому і анклавом, і Західним берегом керуватиме обраний палестинський парламент.

Він каже, що коли закінчиться війна Ізраїлю проти ХАМАС, Смугою має керувати технократичний уряд протягом двох років, перш ніж проводити вибори.

Згідно його заяви, на вибори потрібно допустити і ХАМАС, ставлячи під сумнів те, що Ізраїль зможе повністю ліквідувати цю групу. Терористичне угруповання здобуло перемогу під час останніх парламентських виборів у Палестині в 2006 році.

ХАМАС нікуди не зникне

– заявив він в рідкісному інтерв’ю.

Незважаючи на те, що Дахлан живе в Перській затоці, він залишається впливовою фігурою в Газі, де раніше він керував охороною президента ПА Махмуда Аббаса, а з тих пір виступає посередником у угодах з доставки грошей і палива в Сектор.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: фінансова блокада Палестини, ООН скликає екстренне засідання, танки на околицях Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version