Німеччина подвоїть витрати на військову допомогу Україні

У Німеччині чинна коаліція, очолювана канцлером Олафом Шольцем, змогла досягнути принципової домовленості щодо збільшення вдвічі розміру військової допомоги Україні наступного року до 8 млрд євро.
Катерина Ткач 633 Коментувати
Фото - liga.net

Як пише видання «Kreschatic», про це йде мова у матеріалі Reuters.

За даними джерела ЗМІ, якщо парламент, більшість якого складається са+6ме із представників партії Шольца, підтримає цю ініціативу, Берлін отримає можливість збільшити витрати на оборону до 2,1% від розміру ВВП, що перевищує показник у 2%, передбачений всіма членами НАТО.

Крім того, джерело зазначає, що законодавці від соціал-демократів Шольца, вільних демократів і партії “зелених” досягли згоди збільшити видатки за підсумками переговорів відносно проєкту федерального бюджету на 2024 рік до початку засідання бюджетного комітету Бундестагу, запланованого на 16 листопада.

Зазначимо, що 11 листопада видання Bild писало про наміри Берліну збільшити в два рази військову допомогу Україні на 2024 рік. Таким чином, замість чотирьох мільярдів євро Києву виділять вісім мільярдів євро.

Німеччина займає одне з провідних місць у допомозі Україні. Зокрема, мова йде про військову, політичну та фінансову підтримку. Наша країна отримала від ФРН кілька видів артилерії, танки Leopard декількох модифікацій, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що ситуація в Україні зайшла в глухий кут.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version