В Кремлі звинуватили Фінляндію в «русофобській позиції» через закриття кордону

У понеділок Кремль заявив, що глибоко шкодує про рішення Фінляндії закрити пункти пропуску на своєму кордоні з Росією, що, за його словами, відображає прийняття Гельсінкі антиросійської позиції
Катерина Ткач 622 Коментувати
Пєсков висловив жаль з приводу рішення Фінляндії закрити пункти пропуску на кордоні з Росією. Фото - Sputnik

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Фінляндія, член Європейського Союзу, а з цього року також військового альянсу НАТО, закрила чотири пункти пропуску на своєму кордоні з Росією в суботу, намагаючись зупинити потік шукачів притулку, який, за її словами, був спровокований Москвою.

Прикордонні пункти, які були закриті, були, безумовно, найбільш завантаженими.

Речник Кремля Дмитро Пєсков, виступаючи на черговому брифінгу, знову спростував звинувачення Фінляндії в тому, що Росія навмисно штовхає нелегальних мігрантів до кордону, і заявив, що російські прикордонники виконують свої обов’язки згідно з правилами.

Відповідаючи на питання про закриття чотирьох пунктів пропуску, Пєсков сказав:

Це викликає лише глибокий жаль, тому що у нас з Фінляндією давні, дуже хороші відносини, прагматичні, засновані на взаємоповазі. І, звичайно, ми шкодуємо, що ці відносини підмінилися такою виключно русофобською позицією, яку почали відстоювати лідери цієї країни

– сказав він.

Фінляндія має спільний кордон із Росією протяжністю 1340 км, який також є зовнішнім кордоном ЄС.

Гельсінкі звинуватив російську владу в спрямуванні мігрантів до контрольно-пропускних пунктів у відповідь на її рішення збільшити оборонну співпрацю зі Сполученими Штатами, твердження, яке відкидає Кремль.

Фінляндія розлютила Москву, коли вона приєдналася до військового альянсу НАТО в квітні після початку повномасштабної війни Росії проти України – те, що вона називає “спеціальною військовою операцією” – після десятиліть нейтралітету.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Фінляндія звинуватила Росію в організації потоку біженців до свого кордону

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version