Війна в Ізраїлі: угода про звільнення заручників, мережа тунелів під лікарнею Аль-Шифа, заява Макрона

Збройні сили Ізраїлю оприлюднили записи з камер безпеки, на яких видно, що 7 жовтня до лікарні Аль-Шіфа в місті Газа доставляють заручників після того, як їх викрали під час атак ХАМАС на південь Ізраїлю
Катерина Ткач 1.1k Коментувати
Солдати Армії оборони Ізраїлю на півночі Сектора Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», Ізраїль і ХАМАС, схоже, прагнуть до угоди, яка передбачає звільнення значної кількості заручників, можливо, в обмін на обмежене припинення вогню та звільнення палестинських в’язнів з ізраїльських в’язниць. Високопоставлені чиновники США та Ізраїлю, а також прем’єр-міністр Катару, всі припустили, що угода була близька в неділю, хоча спостерігачі попереджали, що публічні заяви під час таких переговорів часто вводять в оману, і будь-яка потенційна угода може легко провалитися.

Згідно з повідомленням Jerusalem Post, високопоставлене ізраїльське джерело та високопоставлений член ХАМАС відхилили повідомлення з посиланням на неназване джерело ХАМАС про те, що в неділю було досягнуто домовленості розпочати припинення вогню в понеділок і звільнити низку заручників.

Вищий представник уряду Японії каже, що країна звертається до єменських хуситів, які захопили вантажне судно в південній частині Червоного моря, і шукає допомоги владних структур Саудівської Аравії, Оману та Ірану для швидкого звільнення судна та його екіпажу. За даними японської газети Nikkei, на борту було 22 члени екіпажу, включаючи болгар і філіппінців.

Ізраїльські військові опублікували відеоматеріали, які, за їх словами, демонструють перші переконливі докази складної мережі тунелів ХАМАС під лікарняним комплексом Аль-Шіфа. У неділю вони заявили, що війська «викрили 55-метровий тунель терористів глибиною 10 метрів» під лікарняним комплексом. ХАМАС відхилив претензію Ізраїлю, а директор міністерства охорони здоров’я Гази Мунір ель-Бурш, як повідомляється, назвав це «чистою брехнею».

Франція відправить військовий корабель для надання медичної допомоги сектору Газа, заявив президент Еммануель Макрон.

Керівник відомої медіа-установи в секторі Газа та двоє інших журналістів були вбиті минулими вихідними під час наступу Ізраїлю на цю територію, повідомили їхні родичі. Нью-йоркський Комітет захисту журналістів заявив, що кількість загиблих у вихідні зросла до 48 журналістів і медіа-працівників, які, як він підтвердив, були вбиті в регіоні з 7 жовтня.

Всесвітня організація охорони здоров’я, яка в неділю провела другий візит до лікарні Аль-Шіфа, високо оцінила медичний персонал, який працює в закладі, який ВООЗ оголосила «зоною смерті».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: попередня угода про припинення вогню, критична ситуація в лікарні Аль-Шифа, заяви Нетаньяху і Байдена

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version