В світі назріває чергова війна: Венесуела готується до анексії Гаяни

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вніс до парламенту законопроект про створення нового штату з анексованого регіону сусідньої Гаяни – Ессекібо
Ніколас Мадуро вніс до парламенту законопроект про створення нового штату Венесуели з анексованої території Гаяни. Фото - TASS

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters.

Видобувні компанії, що працюють в Ессекібо, багатому на нафту, повинні згорнути свою діяльність протягом трьох місяців, повідомив Мадуро. Тепер, за його словами, видобуток корисних копалин в Ессекібо здійснюватиметься лише за венесуельськими ліцензіями.

Президент Гаяни Ірфаан Алі назвав дії Мадуро грубим порушенням рішення Міжнародного суду ООН, який заборонив Венесуелі 1 грудня робити будь-які дії спрямовані на порушення територіальної цілісності сусідньої країни. Гаяна звернеться до Ради безпеки ООН, заявив Алі, наголосивши, що Венесуела показала себе державою поза законом. За словами президента Гаяни, він уже обговорив те, що сталося з генсеком ООН. Збройні сили Гаяни, додав він, приведені у стан підвищеної готовності.

Суперечку за багатий на нафту регіон Гаяни Ессекібо Венесуела та Гаяна ведуть уже багато років. Фото – bnn.network

Нагадаємо, у Венесуелі 3 грудня пройшов референдум про приєднання багатого на нафту регіону Ессекібо сусідньої незалежної Гаяни. Влада Венесуели оголосила, що більшість учасників голосування підтримали цю пропозицію. Референдум став відповіддю влади Венесуели на рішення Міжнародного суду ООН, який 1 грудня заборонив робити будь-які дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності Гаяни. Суперечку за Ессекібо Венесуела та Гаяна ведуть уже понад сторіччя.

Також раніше ми писали про те, що Іран заявив про підтримку Палестини, але відкидає причетність до нападу на Ізраїль

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version