Невідомий відкрив стрілянину в Празькому університеті, вже відомо про кілька загиблих

Кілька загиблих і поранених під час стрілянини в Празькому університеті, повідомляє чеська поліція
Офіцер поліції оточує територію біля університету в Празі, 21 грудня. Фото - AFP.

Як повідомляє «Kreschatic», з посиланням на Bloomberg, сьогодні поліція Чехії повідомила, що сталася стрілянина в університеті в центрі Праги, внаслідок якої кілька людей загинули та отримали поранення.

Поліція оточила територію навколо будівлі та закликає людей триматися подалі, йдеться у заяві на соціальній платформі X. На той момент ні кількість нападників ні мотиви стрілянини не були відомі.

Фото – twitter.com/PolicieCZ

Трохи згодом поліція проінформувала, що стрілець вже ліквідований. Наразі всю будівлю евакуюють, на місці є кілька загиблих і десятки поранених.

Пізніше мер Праги Богуслав Свобода в ефірі чеського телебачення сказав, що стрілець зістрибнув із висоти та загинув. Він назвав це «хорошим результатом» з точки зору трагедії, але заявив, що треба спочатку проаналізувати всі події і лише потім надати висновки громадськості.

Оновлено: Згідно даних рятувальної служби, внаслідок стрілянини загинули 11 людей, включаючи самого стрільця. Ще дев’ятеро людей отримали тяжкі поранення, 5–6 — поранення середньої тяжкості та до десяти — легкі поранення.

Оновлено: Керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек на екстреному брифінгу, який транслювало Чеське телебачення, заявив, що станом на вечір (19.30 за київським часом) кількість загиблих у результаті стрілянини у Карловому університеті Праги вже перевищила 15, ще 24 людини перебувають під наглядом лікарів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії учениця восьмого класу розстріляла однокласників посред уроку: один загинув, п`ятеро поранено

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version