Війна в Ізраїлі: переговори про перемир`я зірвано, резолюцію ООН не прийнято, Макрон закликає не «зрівнювати Газу з землею»

Перспективи угоди про обмін, яка передбачає звільнення більшої кількості заручників у Газі, залишаються невизначеними після того, як ХАМАС заявив, що не обговорюватиме нічого, крім повного припинення наступу Ізраїлю в Газі
Ізраїльські війська ведуть вуличні бої у секторі Газа 21 грудня 2023 року. Фото - Israel Defense Forces

Найвищий політичний лідер палестинського угруповання бойовиків Ісмаїл Ханія відвідав Єгипет у середу для переговорів з єгипетськими офіційними особами, які прагнуть стати посередником у новому перемир’ї, але зустріч завершилася «безрезультатно», повідомив ВВС палестинський чиновник.

Як повідомляє «Kreschatic», у Білому домі заявили, що переговори були «дуже серйозними… і ми сподіваємося, що вони кудись приведуть».

Але Тахер Аль-Ноно, медійний радник Ханії, сказав, що ХАМАС не бажає обговорювати звільнення нових ізраїльських заручників, доки Ізраїль не завершить свою військову кампанію в Газі та не збільшиться обсяг гуманітарної допомоги палестинським цивільним.

В той же час прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, здається, виключає припинення вогню, коли він пообіцяв у середу, що Ізраїль продовжить свою війну проти ХАМАС «до кінця».

Рада Безпеки ООН відклала голосування щодо припинення вогню в Газі до четверга, оскільки дипломати намагаються домовитися про мову проекту резолюції. Резолюцію ООН, розроблену Об’єднаними Арабськими Еміратами, кілька разів змінювали через повідомлення про розбіжності політики всередині адміністрації Байдена.

Порожній зал Ради безпеки ООН у Нью-Йорку після того, як делегати відклали голосування щодо припинення вогню на ще один день. Фото – Reuters

Ізраїльські військові заявили, що виявили головний командний центр ХАМАС у центрі міста Газа, завдавши, як вони назвали, серйозного удару бойовикам. Як повідомили в середу, армія викрила центр великої підземної мережі, яку ХАМАС використовував для переміщення зброї, бойовиків і припасів по всьому сектору Газа.

Еммануель Макрон заявив, що мета Ізраїлю щодо боротьби з тероризмом не означає, що він повинен «зрівняти Газу з землею». Президент Франції закликав Ізраїль «припинити таку відповідь, тому що вона недоречна, оскільки всі життя варті однакової вартості, і ми їх захищаємо».

Політичні лідери ХАМАСу почали переговори з військовим крилом угруповання про те, як керувати Газою та Західним берегом Йордану після закінчення війни з Ізраїлем. «Ми хочемо, щоб війна закінчилася», — сказав Хусам Бадран, член політичного бюро ХАМАС у Катарі, Wall Street Journal на тлі загострення розбіжностей із військовою фракцією ХАМАС.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: сторони готові до нового перемир`я, наземна операція «розшириться на додаткові райони» Сектора Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version