Проблеми з оплатою затримують або унеможливлюють постачання російської нафти до Індії – Reuters

Поставки російської сирої нафти Sokol до Indian Oil Corp були затримані через проблеми з оплатою, що змусило найбільшого нафтопереробника Індії використовувати свої запаси та купувати більше нафти на Близькому Сході
Проблеми з оплатою затримують постачання російської нафти Sokol до Індії. Фото - indiatimes.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, IOC є єдиним державним нафтопереробним підприємством, яке має річну угоду про купівлю різноманітних російських сортів, включаючи Sokol, у російської нафтової компанії «Роснефть».

Індійські державні нафтопереробники розраховуються за нафту з Росією в дирхамах Об’єднаних Арабських Еміратів після того, як уряд порадив їм не використовувати китайський юань, хоча приватні нафтопереробники все ще платять у юанях через відсутність альтернатив.

Платежі IOC за нафту Sokol не були здійснені через те, що ТОВ «Сахалін-1» (підрозділ «Роснафти», який безпосередньо поставляє нафту до Індії) не змогло відкрити рахунок у банку в ОАЕ для прийому платежів у дирхамах, повідомили джерела, які відмовилися назватися, оскільки не мають права спілкуватися зі ЗМІ, пише агентство.

IOC мав отримати шість поставок нафти Sokol з кінця листопада по грудень, свідчать дані про відвантаження. Це включало поставку судном NS Century, яке потрапило під санкції США минулого місяця.

Згідно з даними, ці вантажі зараз здебільшого плавають навколо Індії та Шрі-Ланки, тоді як NS Century прямує до Сінгапуру.

Танкер NS Century який потрапив до санкційних списків США і не зміг доставити російську нафту до Індії. Фото – shipspotting.com

Індія стала найбільшим покупцем морської російської нафти після відмови європейських клієнтів через повномасштабне вторгнення Росії в Україну минулого року.

Міністерство нафти Індії повідомило парламентській комісії, що державні нафтові компанії стикаються з проблемами в оплаті російської нафти, оскільки не всі індійські банки можуть обробляти платежі в доларах США за російську нафту, згідно зі звітом, поданим у парламент минулого тижня.

Індійські нафтопереробники купують російську нафту за умови поставки до НПЗ, оскільки західні санкції створюють проблеми з організацією суден, страхуванням і платежами. Минулого року Індія створила механізм оплати в рупіях за імпорт, включаючи сиру нафту.

Проте постачальники висловили занепокоєння щодо репатріації коштів і високих витрат, пов’язаних з конвертацією коштів, а також ризиків коливань обмінних курсів, повідомили в міністерстві парламентській комісії.

Міністерство також повідомило групі, що індійські нафтопереробники дотримуються обмеження ціни в 60 доларів за барель, встановленого країнами G7 на нафту в російських портах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Індія збільшує поставки вугілля з Росії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version