Російська нафтопереробна галузь несе значні збитки через атаки українських безпілотників – Bloomberg

Минулого тижня російська нафтопереробка ще більше постраждала, оскільки нафтопереробні заводи країни борються зі збитками, спричиненими атаками безпілотників України
Обсяги переробки російської сирої нафти впали приблизно на 380 000 барелів на день порівняно з грудневим рівнем. Фото - rbc.ua

Як пише Bloomberg, російські НПЗ переробляли 5,16 мільйона барелів сирої нафти на добу у другий тиждень лютого, повідомила особа, яка знає галузеві дані. Відповідно до розрахунків Bloomberg, це на 94 000 барелів на день менше, ніж минулого тижня, інформує «Kreschatic».

Оскільки вторгнення Москви в Україну йде вже третій рік, Київ намагається зашкодити російській нафтопереробці та її здатності відправляти паливо на лінію фронту. З початку цього року українські атаки завдали шкоди шести нафтопереробним заводам, на які припадає близько 18% загальної переробки російської нафти, пише агентство.

Падіння темпів переробки досягло майже до 380 000 барелів на день порівняно з більшою частиною грудня, останнього місяця перед тим, як Україна почала вражати російські НПЗ. Згідно з підрахунками Bloomberg, у лютому добові видобутки в Росії впали в середньому до 5,21 мільйона барелів, що є найнижчим показником з початку жовтня.

За словами джерела агентства, зниження темпів переробки фіксується на Рязанському нафтопереробному заводі ПАТ «Роснефть», Волгоградському заводі ПАТ «Лукойл», а також на НПЗ «Ільський» і «Афіпський», які, як стверджується, були атаковані українськими безпілотниками в останні тижні. За словами джерела, обсяги переробки також впали на Пермському НПЗ в Уральському регіоні, розташованому далеко від основної зони атак.

Фото – ukr.net

Туапсинський НПЗ «Роснефти», який постраждав під час пожежі 25 січня, залишається в в неробочому стані, а конденсатопереробний завод «Новатек» в Усть-Лузі частково відновив роботу після зупинки, яка тривала приблизно місяць, відзначає Bloomberg.

Згідно з даними Bloomberg, експорт сирої нафти морським транспортом знизився приблизно на 290 000 барелів на день протягом тижня до 11 лютого. Проте минулого тижня Міжнародне енергетичне агентство заявило, що менші обсяги переробки російських заводів «можуть спричинити сплеск експорту сирої нафти», якщо ремонт буде продовжено.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росії все важче продавати нафту навіть до «дружніх» Індії та Китаю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version