Вперше за 50 років: американський космічний апарат здійснив посадку на Місяць (ВІДЕО)

Безпілотний посадковий модуль місії IM-1 під назвою «Одіссей» (Odysseus), розроблений компанією Intuitive Machines, о 18:23 ET (1:23 за київським часом) сів на поверхню Місяця
Американський космічний апарат вперше за півстоліття здійснив посадку на Місяць. Фото - NASA/Twitter (X)

Про це повідомило американське космічне агентство NASA, інформує «Kreschatic».

Старт «Одіссея» із Землі відбувся 15 лютого. Він був запущений за допомогою ракети SpaceX Falcon 9 із космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Для того, щоб дістатися Місяця, космічному апарату знадобилося вісім днів.

Фото – Intuitive Machines

Невдовзі після посадки «Одіссея» центр керування польотом отримав сигнали з поверхні Місяця. Однак потім виникли проблеми зі зв’язком і лише через дві години Intuitive Machines повідомила, що космічний корабель «встав у вертикальне положення і почав надсилати дані».

«Одіссей» став першим космічним апаратом американського виробництва, що висадився на Місяці з 1972 року, коли там побувала місія «Аполлон-17» з астронавтами.

Глава NASA Білл Нельсон назвав місію «Одіссея» «тріумфом для людства».

Сьогодні вперше за півстоліття Америка повернулася на Місяць.

– сказав Нельсон, вітаючи компанію та NASA.

Американське космічне агентство, як зазначає CNN, прагне досліджувати Місяць за допомогою роботів, розроблених приватними підрядниками, перш ніж відправляти туди астронавтів у рамках програми Артеміда.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Північнїй Кореї запустять військовий супутник для протидії «мілітаризації космосу» США

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version