Ізраїль терміново відправляє делегацію до Вашингтона: стала відома мета переговорів

Білий дім заявив, що Ізраїль відправить групу офіційних осіб до Вашингтона для обговорення запланованого наступу на Рафах, оскільки адміністрація Байдена наполягає на тому, що атака була б «помилкою», і намагається переконати Ізраїль дозволити надати більше допомоги проти неминучого голоду в Газі
Байден і Нетаньяху вперше за місяць розмовляли по телефону. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, радник США з національної безпеки Джейк Салліван оголосив про запланований візит після телефонної розмови в понеділок між Джо Байденом і прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, під час якої лідери обговорювали напад на Рафах, який Нетаньяху пообіцяв почати.

Салліван також підтвердив, що ізраїльські сили вбили Марвана Іссу, заступника командира військового крила ХАМАС у Газі та одного з організаторів атак 7 жовтня, під час операції минулого тижня, одного з тисяч бійців ХАМАС, які, за його словами, були вбиті. Але він додав: «військовий план не може бути успішним без інтегрованого гуманітарного та політичного плану».

Джейк Салліван. Фото – Білий Дім

Салліван сказав, що Ізраїль зобов’язаний «насамперед» «активізуватись і забезпечити, щоб було зроблено більше для доставки їжі людям у північній Газі», після попередження організацій ООН про «неминучий» голод між серединою березня та травнем. Представники адміністрації чітко дали зрозуміти, що Ізраїль нестиме основну відповідальність, якщо допустять голод.

Салліван підтвердив протидію США запланованому наступу на Рафах, зазначивши, що понад мільйон палестинців знайшли притулок у найпівденнішому місті Гази, покинувши інші міста, зруйновані ізраїльськими бомбардуваннями.

Ізраїль не представив ні нам, ні світу плану щодо того, як і куди вони безпечно перемістять цих мирних жителів, не кажучи вже про те, щоб нагодувати їх і забезпечити їм доступ до основних речей, таких як санітарія.

– сказав Салліван.

Палестинці стоять у черзі, щоб отримати безкоштовну їжу в таборі біженців Джабалія в Секторі Газа. Фото – timesofisrael.com

Він також зазначив, що Рафах є головним пунктом входу для невеликої кількості допомоги, що надходить до Гази, і це може серйозно вплинути на відносини Ізраїлю з Єгиптом, по інший бік кордону.

Салліван назвав розмову Байдена і Нетаньяху, першу за останній місяць, «діловою», але сказав, що президент США відкинув аргументи, висунуті ізраїльським лідером.

Президент відкинув аргументи і знову заявив про те, що пов`язувати питання про напад на Рафах з перемогою над ХАМАСом це просто нонсенс.

– сказав він.

Салліван визнав, що Ізраїль досяг військових успіхів проти ХАМАС, але сказав, що напад на Рафах був би помилкою. «Це призведе до нових смертей невинного цивільного населення, погіршить і без того жахливу гуманітарну кризу, поглибить анархію в Газі та ще більше призведе до міжнародної ізоляції Ізраїлю».

Палестинці стоять у черзі за обідом у Рафаху. Фото – timesofisrael.com

Під час розмови Байден попросив Нетаньяху надіслати команду військових, розвідників і гуманітарних чиновників для обговорення ситуації в Газі та альтернативи нападу на Рафах.

Тепер нам справді потрібно приступити до стандартних прийомів і мати можливість для делегації з кожної сторони на інтегрованій основі, коли всі сидять за одним столом і обговорюють шляхи розвитку.

– сказав Салліван.

Відправте свою команду до Вашингтона, давайте поговоримо про це. Ми розповімо вам, що, на нашу думку, є кращим способом.

За його словами, Нетаньяху прийняв запрошення, і зустріч має відбутися наприкінці цього або на початку наступного тижня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нетаньяху погрожує продовжувати війну в Газі до повного знищення ХАМАС, незважаючи на міжнародний тиск

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version