«Ісламська держава» заявила, що її бойовики «зробили скоординовану атаку на великий натовп християн»

Терористична організація «Ісламська держава» випустила розширену заяву у зв’язку з терактом у «Крокус Сіті Холі» в Красногорську Московської області
ІДІЛ назвала теракт у Підмосков`ї своєю «найжорстокішою атакою за останні роки». Фото - twitter.com/khorasandiary

Заява, випущена від імені агенції «Амак», близької до терористів угрупування «Ісламська держава», з’явилася в основному каналі ІД у телеграмі 23 березня. Увагу на це звернула група SITE, яка відстежує активність терористів у соцмережах, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza.

У публікації теракт у «Крокусі» названо «найжорстокішою атакою за останні роки». У заяві йдеться, що бойовики «Ісламської держави» 22 березня «зробили скоординовану атаку на великий натовп християн». У нападі брали участь четверо бойовиків, озброєні кулеметами, пістолетами, ножами та коктейлями Молотова. Перед нападом бойовики спостерігали за місцем.

У повідомленні стверджується, що троє бойовиків відкрили стрілянину по людях у залі для глядачів, а четвертий учасник угруповання підпалив приміщення. У заяві сказано, що в результаті атаки не менше 300 людей загинули або отримали поранення, а на місці сталася велика пожежа.

Фото – meduza.io

Джерела «Амак» додали, що «напад стався у звичайному контексті бурхливої війни між «Ісламською державою» та країнами, що борються з ісламом».

«Ісламська держава» опублікувала групове фото ймовірних терористів, їхні обличчя заретушовані. Як зауважило видання The Insider, колір, крій та принт на одязі двох людей на фотографії збігаються з одягом затриманих за підозрою у скоєнні теракту.

Після теракту в «Крокус Сіті Холі» терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад на концертну залу. Джерела The New York Times та CBS News повідомили, що, за даними США, за нападом стоять терористи ІД. За інформацією американських видань, у США підозрюють в організації теракту угруповання «Вілаят Хорасан» – підрозділ терористичного угрупування в Афганістані.

За останніми даними від російської влади, під час теракту загинули 133 особи. За кількістю загиблих напад став другим найбільшим терактом у РФ після нападу на школу в Беслані 1 вересня 2004 року, коли, за офіційними даними, загинули 334 особи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто такі ІДІЛ-К і чому вони здійснили напад в концертному залі Крокус Сіті Хол

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version