Єменські хусити тепер погрожують Саудівській Аравії: стане мішенню, якщо підтримає США

Бойовики хусити, що базуються в Ємені, озвучили свої погрози в бік Саудівської Аравії, вимагаючи від неї не підтримувати удари США проти угруповання
Член Вищої політичної ради хуситів Мохаммед Алі Аль-Хуті погрожує Саудівській Аравії. Фото - alarabiya.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, сили США та Великої Британії завдають ударів по військових об’єктах в Ємені з початку цього року, щоб зупинити атаки, які єменські хусити регулярно здіснюють на кораблі в Червоному морі, життєво важливому водному шляху для світової торгівлі.

Винищувач США злітає з авіаносця USS Dwight D. Eisenhower. Фото – Центральне командування США

Ми надіслали Саудівській Аравії повідомлення про те, що вона стане мішенню, якщо дозволить американським винищувачам використовувати її територію або повітряний простір під час агресії проти Ємену.

– заявив член Вищої політичної ради хуситів Мохаммед Алі Аль-Хуті в інтерв’ю Al-Masirah TV.

Саудівська Аравія, яка межує з Єменом, поки що не приєдналася до повітряних атак або військово-морської операції під проводом США, яка має на меті забезпечити безпечний прохід комерційних суден через південну частину Червоного моря та Аденську затоку, які обстрілюють єменські хусити. Королівство намагається досягти мирної угоди з хуситами, щоб покласти край громадянській війні в Ємені, конфлікту, який вирує більшу частину останнього десятиліття, але з 2022 року сторони перебувають у крихкому перемир’ї.

Уряд Саудівської Аравії очолив військову кампанію проти хуситів, яку підтримували США, починаючи з 2015 року. Але тепер він бачить мир у Ємені як ключ до збереження стабільності в ширшому регіоні Перської затоки та просування своїх масштабних планів економічної трансформації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що єменські хусити атакували балістичними ракетами китайський танкер в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version