Іран знав про підготовку теракту в «Крокусі» і попереджав про це Росію за кілька днів до атаки – Reuters

Влада Ірану попереджала Росію про те, що на території країни може статися велика терористична атака, незадовго до того, як терористи напали на «Крокус Сіті Хол» у підмосковному Красногорську 22 березня
ІДІЛ назвала теракт у Підмосков`ї своєю «найжорстокішою атакою за останні роки». Фото - twitter.com/khorasandiary

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на джерела. «За кілька днів до теракту в Росії Тегеран поділився з Москвою інформацією про можливий великий теракт у Росії, яку було отримано в ході допитів людей, заарештованих у зв’язку зі смертоносними вибухами в Ірані», – повідомило одне з джерел.

Як повідомляє «Kreschatic», друге джерело агентства розповіло, що інформація Тегерана не містила конкретних деталей про терміни та точну мету терористів. «Один із терористів [арештованих в Ірані] сказав, що деякі члени угруповання вже вирушили до Росії», – повідомив співрозмовник агентства.

Ще одне джерело Reuters заявило, що в Ірані багато років відбуваються теракти, тому «іранська влада виконала своє зобов’язання попередити Москву на основі інформації, отриманої від заарештованих терористів».

Фото – meduza.io

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про повідомлення Reuters, сказав журналістам: «Мені нічого про це не відомо».

В Ірані в січні затримали 35 людей, які, на думку влади, пов’язані з двома вибухами, що сталися у місті Керман 3 січня. Тоді загинули близько 100 людей. Теракт у Кермані став одним із найбільших у країні з часів Ісламської революції 1979 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ФСБ визнала, що США попереджали Росію про підготовку теракту

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version